fbpx

Dana Cup Ambassadører

Frits Ahlstrøm

Frits500x500

Frits Ahlstrøm
Var sportsredaktør på Politiken og Alt om Sport. Senere informationschef i DBU, sportsdirektør i Brøndby IF og ansat i Danmarks Radio. Han var mediedirektør i UEFA i 15 år og er stadig pressechef i UEFA og FIFA. Forfatter og bidragyder til en lang række bøger om fodbold.

Det tog mig ét sekund at acceptere invitationen om at blive ambassadør for Dana Cup. Det er både en glæde og en ære at blive associeret med denne traditionsrige turnering, som hvert år er det bedst tænkelige eksempel på det berigende fællesskab, fodbold kan skabe på tværs af race, religion og køn. Den er super-professionelt organiseret, men stadig med – og det er nok så væsentligt – et menneskeligt ansigt. For mig har Dana Cup i Hjørring så længe, jeg kan huske, været et af årets højdepunkter i min tilværelse; selv i min tid som medie direktør  i UEFA. Jeg elsker Dana Cup, som er et festligt og smukt symbol på den uvurderlige frivillighed i dansk idræt. Som barn af foreningsidrætten i Danmark er jeg vokset op med idealistiske og fremsynede ledere og trænere; ildsjæle, der var med til at forme mig som menneske. Jeg var 5 år, da jeg begyndte at spille fodbold. Nu, 70 år senere, er min passion for og kærlighed til spillet stadig den samme.

Janine Van Wyk

Janine 500x500
Janine Van Wyk
Anfører på det sydafrikanske kvindelandshold – ”Banyana Banyana” og ejer sit eget fodboldakademi i Sydafrika – JVW Girls Football Development. Den første anfører i Sydafrikas historie som har ført et sydafrikansk hold til Women´s World Cup - FIFA Women’s World Cup i Frankrig i 2019. Tidligere klubber: Moroko Swallows, Palace Super Falcons, JVW, Houston Dash og Fortuna Hjørring.

Jeg glæder mig meget til at være ambassadør for Dana Cup organisationen. Jeg har kendt til Dana Cup i mange år, men har kun selv deltaget i turneringen en enkelt gang. Jeg blev dybt imponeret over, hvor professionel og velorganiseret turneringen er. Jeg kunne ikke tro mine egne øjne, da jeg så hvor mange unge piger, der deltog i turneringen, og hvordan mennesker fra forskellige lande mødes og opbygger nye venskaber. Det er mig en stor ære at repræsentere en organisation med så megen passion for at etablere en platform for unge idrætsudøvere, hvor de kan udvikle sig til fremtidens fodboldspillere ved at deltage på et konkurrencepræget niveau. Jeg ser frem til at arbejde med og have indflydelse på hold og spillere fra hele verden, som vil deltage i en sådan førsteklasses turnering som Dana Cup.

Nadia Nadim

Nadia 500x500

Nadia Nadim
Nadia Nadim blev født i Herat i Afghanistan. Da Nadia var ni år gammel, blev hendes far henrettet af Taleban. Et par år efter hans død valgte Nadias mor at flygte ud af landet med sine fem døtre: Nadia, Giti, Diana, Muskan og Mujda. På det tidspunkt boede de i Kabul.  Moderen ønskede at flygte til London, for der havde hun familie. Men de endte i Danmark i stedet. 

Nadia spiller for det danske kvindelandshold og har spillet EM i 2009, 2013 og 2017. 
Nadia har vundet Bronze ved EM i fodbold for kvinder 2013 og Sølv ved EM i fodbold for kvinder 2017.
2017 - Årets Forbillede 2017, uddelt af Tryg Forsikring
2017 - Årets kvindelige spiller - kåret af DBU
2017 - Danske Sportsjournalisters mediepris
2017 - Årets dansker 2017 - kåret af Berlingske
Tidligere klubber: Gug Boldklub, B.52 Aalborg, Team Viborg, IK Skovbakken, Fortuna Hjørring, Sky Blue FC, Portland Thorns FC, Manchester City og Paris Saint-Germain (PSG).

Jeg er superglad for at være Dana Cup Ambassadør. Jeg har selv deltaget i Dana Cup som spiller og som personale/frivillig (arbejdede i køkkenet ….. hvor jeg snittede salat). For mig repræsenterer Dana Cup essensen af fodbold - det samler mennesker fra hele verden. I en uge samles hele verden i Hjørring for at dele kærligheden til det smukke fodboldspil. Der er ingen, der spørger dig om din hudfarve, baggrund eller religion, for du er der for at have det sjovt, få nye venskaber og konkurrere.

Tamires Cássia Dias De Britto

Tamires 500x500
Tamires Cássia Dias De Britto
Fodboldspiller på det brasilianske kvindelandshold, har deltaget i FIFA Women’s World Cup i 2015 og 2019 samt OL i 2016. 
Tidligere klubber: CA Juventus, Santos, Charlotte Lady Eagles, Ferroviária, Atlético Mineiro, Centro Olimpico, Fortuna Hjørring og Corinthians. 

Det er en stor ære og tilfredsstillelse for mig, at være Officiel Ambassadør for Dana Cup, der er en af verdens bedste ungdomsfodboldturneringer. Jeg lærte Dana Cup turneringen godt at kende, da jeg skrev kontrakt med Fortuna Hjørring i 2015. Jeg arbejdede som frivillig i Dana Cup og oplevede turneringen på nært hold i 4 år. Jeg var meget imponeret over, hvor hårdt og dedikeret alle arbejder for at sikre den bedste turnering hver sommer og bringer glæde til deltagerne både på og uden for banen. Jeg giver Dana Cup Hjørring mine bedste anbefalinger til unge fodboldhold fra hele verden.

Tom Sermanni

Tom 500x500
Tom Sermanni
Tom har været professional træner i hele verden i over 30 år både inden for herre og kvindefodbold. Tidligere var han professionel fodboldspiller i Albion Rovers og Dunfermline i Skotland, Blackpool og Torquay Utd i England og Marconi og Canberra City i Australien. I herrefodbold har Tom været træner i den australske liga for Canberra Cosmos og Sydney Olympic, i den japanske J-liga for Sanfrecce Hiroshima og som træneransvarlig i Sarawak, Malaysia. I kvindefodbold han været træner internationalt som cheftræner i New Zealand (nuværende job), USA og Australien, ligesom han også har været assistenttræner i Canada. Han har ligeledes været træner i 2 professionelle ligaer i USA, i WUSA med Bay Area CyberRays og NY Power og senest i NWSL for Orlando Pride. Tom blev udnævnt til året træner i 2007 i Asien og nævneværdige trænerpræstationer inkluderer sejr i Algarve Cup, Asian Cup, OFC Mesterskab og har vundet det første WUSA Mesterskab. Han har været træner i 5 FIFA World Cups for kvinder, cheftræner i New Zealand i 2019, Australien i 1995, 2007, 2011 og assistenttræner i Canada i 2015. 

Jeg er meget glad og beæret over at være ambassadør for Dana Cup. Det er uden tvivl den mest berømte og prestigefyldte ungdomsfodboldturnering i verden, og den fortsætter med at hæve niveauet år efter år. Det er en fantastisk fodboldfest, som giver spillerne både konkurrence og en sjov oplevelse. Det er en oplevelse, som deltagerne vil huske resten af livet og det er et højdepunkt i både spillernes og trænernes karriere.   

Pin It
SponsorBar