>
22. - 27. JULI 2019 - HJØRRING - DANMARK
news oktober

Leder du efter den helt særlige fodboldoplevelse?

Det er os en stor glæde at invitere dig til at deltage i Dana Cup Hjørring 2019. 

Hvorfor burde I deltage i Dana Cup i Hjørring?

Dana Cup og Hjørring er kendt blandt mange unge fodboldspillere, deres familier og trænere fra hele verdenen. Dana Cup er også kendt som en ”tradition” for rigtigt mange hold. Årsagerne er mange, men her er 5 gode grunde til, at vi mener, I burde vælge Dana Cup næste sommer.

1. En uforglemmelig fodboldoplevelse – både sportsligt og socialt
2. Vi tilbyder en enestående international atmosfære – mere end 1.000 hold fra 45 nationer
3. Sammenhold og team building
4. En fantastisk organisation og vel gennemført turnering med 37 års erfaring
5. Venskab på tværs af grænser som giver minder for resten af livet

Vi tilbyder en platform, hvor unge fodboldspillere henter erfaring ved at forene lidenskab for fodbold, respekt, sammenhold, lighed, venskaber og meget mere.

Facts om Dana Cup Hjørring

* Danmarks største sportsbegivenhed
* Verdens tredje største ungdomsfodboldturnering
* Verdens mest internationale ungdomsturnering med 90 % udenlandske hold
* Fantastiske græsbaner i sikre omgivelser
* 20.000 deltagere, som spiller i internationale grupper
* Tæt på kilometervis af smukke, hvide sandstrande og det blå hav
* En fantastisk organisation med førsteklasses personlig kundeservice

Sidste frist for tilmelding er den 1. maj 2019. Hvis I evt. har spørgsmål, er I velkommen til at tage kontakt til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

I er hjertelig velkomne her i Hjørring. Vi glæder os til at se jer!

OBS: Følg os på vores web og de sociale medier hvor I finder vore seneste nyheder og opdateringer.

#EqualGame #WePlayStrong #Changinglives

”Dana Cup var en fantastisk turnering for vores piger. Turneringen var ekstremt velorganiseret og havde en atmosfære som tillod pigerne at udfolde sig både på og udenfor banen. Den oplevelse som vores piger fik, vil de huske i lang tid og helt sikkert hjælpe dem i deres fremadrettede udvikling.” - David Haley - Women's Football and Girls' Academy Manager - Celtic FC

celtic

Pin It
brochure 19

2019 Brochure er klar

Vi byder velkommen til en uge med fantastisk ungdomsfodbold i Hjørring – Danmark.

Grundlagt i 1982. 37 års erfaring i at organisere og afvikle en ”Verdensklasse” international ungdomsfodboldturnering. Flere end 700.000 deltagere fra 116 nationer har i årenes løb deltaget. Det fortæller alt om vores event!

Stor nyhed i 2019 – B16, B14, G16 og G14 kan nu både spilles som 7-mands og det traditionelle 11-mands.

Sidste frist for tilmelding er den 1. maj 2019 - online tilmelding her

Velkommen til Dana Cup Hjørring 2019! 

 

Pin It
Registration2019

Dana Cup 2019 - tilmelding åbnet

Så er der åbent for tilmelding til Dana Cup 2019.

Spillere og ledere ca. 1.000 hold – ca. 20.000 - havde en fantastisk oplevelse i Danmark i 2018, og de står på spring for at komme tilbage i 2019, når Dana Cup afvikles i perioden fra den 22. til den 27. juli.

Stor nyhed i 2019 – B16, B14, G16 og G14 kan nu både spilles som 7-mands og det traditionelle 11-mands.

Her i Danmark glæder vi os til at tage imod jer i 2019.

Tilmelding her

Registration2019 1

Pin It
Dana Cup 2018

Dana Cup Hjørring 2018 er slut for denne gange!

Ca. 1.000 hold var samlet i Hjørring på en af Nordeuropas flotteste fodboldarenaer.

Medaljer og pokaler er delt ud, og vi håber, at alle deltagere, ledere, trænere, forældre, supporters og gæster har haft en fantastisk uge her i Hjørring.

Vi vil også gerne sige tusind tak til vore sponsorer, samarbejdspartnere, dommere, Hjørring Kommune og ikke mindst vores helt fantastiske frivillige korps, som gang på gang kommer på banen i uge 30 og sikrer en velfungerende uge for alle, der besøger Hjørring og Dana Cup.

Vi håber, at I alle er kommet godt hjem, og vi ønsker jer hjertelig velkommen tilbage i 2019 fra den 22. til den 27. juli.

Nu tager vi en kort, tiltrængt pause, og vender så tilbage for at gøre Dana Cup 2019 til endnu en god oplevelse. Kontoret er lukket frem til den 1. september 2018.

Vigtige mails bliver besvaret.

Genoplev Dana Cup Hjørring via vores YouTube kanal – abonner her

subscribe

Dana Cup 2018

Pin It
B16finale2018

Ca Barra da Tijuca (BRA) – Nanset IF (NOR) 3-0 (2-0)

Damage control var overskriften på det, som Nanset fra Norge var ude i 1. halvleg mod en flok boldglade og hurtige brasilianere fra Ca Barra da Tijuca. Mens brasilianerne hyggede sig i opvisningsstil, piskede de norske drenge rundt for ikke at gøre den skade større, som bragte Ca Barra da Tijuca foran allerede efter godt fire minutter.

Hurtige, fikse kombinationer resulterede i mål, og opskriften var for så vidt den samme, da brasilianerne gentog kunststykket nogle få sekunder før sidste fløjt i 1. halvleg. Ubesværet broderede de sig igennem det norske forsvar og lagde stille og roligt bolden i mål.
I 2. halvleg var opskriften lidt anderledes. Målet til 3-0 blev lagt pænt ind fra distancen.

Nanset skal have stor ros for aldrig at slå op i banen og kigge fodbold. De norske drenge spillede og kæmpede alt, de havde lært.

Brasserne var bare fra en anden verdensdel.

Pin It
B14final2017

Ørn Horten FK (NOR) – HamKam FB (NOR) 1-0 (0-0)

Ørnen er landet. Efter er skuffende nederlag til Vidar i finalen i Klasse B13, trådte de ældre kammerater i B14 op på det øverste trin på medaljeskamlen, da HamKam i en usædvanlig tæt kamp blev ekspederet hjem med et spinkelt nederlag på 1-0. Og det var et resultat, som lige så godt kunne være det omvendte. I lange perioder var det nemlig de grønne fra HamKam, der havde mest spil og kom frem til de bedste muligheder.

Et straffespark, som mange andre end dommeren var i tvivl om, blev derfor afgørende. Til gengæld var der ingen tvivl om udfaldet af sparket fra 11-meter pletten. Bolden sad usvigeligt sikkert i nettet, og dermed var Dana Cups næstsidste finale afgjort.

Pin It
G14finale2018

Viking FK (NOR) – Kragerø IF FB (NOR) 3-0 (2-0)

Viking fik revanche for det nederlag, som klubkammeraterne led til Celtic i Klasse G15, da klubben fra Stavanger effektivt satte landsmændene fra Kragerø på plads i finalen i Klasse G14.

Jenterne fra Telemark spillede deres chance og kæmpede forbilledligt, men de var reelt ingen trussel mod Viking, der med to mål i 1. halvleg gav et sikkert fingerpeg om, hvordan medaljerne skulle fordeles. Først i det aller sidste minut havde Vikings målvogter en redning, og det vidner om de udfordringer, som Kragerø stod overfor.

2. halvleg blev en lidt kedelig og ensformig affære, og da Viking øgede til 3-0 var det blot endnu en understregning af forskellen på de to hold i dag.

Pin It
B19Finale2018

Lizzy FC (GHA) – Lusaka Youth SA (ZAM) 0-1 (0-0)

Lizzy FC havde ikke værktøjerne til at dirke Lusakas solide forsvar op. Til gengæld havde holdet fra Zambia kombinationen til Ghanas net i en finale, der blev hæsblæsende fra første fløjt.

De to hold lagde ud som lyn og torden i et imponerende tempo. Begge hold spillede alt for hurtigt med alt for mange boldtab til følge.

Lusaka Youth SA fik hurtigst skabt balance mellem evner og tempo, og det blev således de orange, der satte sig på kampen.

De første 25 minutter sluttede uden scoring, og tilskuerne skulle 10 minutter ind i 2. halvleg, før et glimrende gennemspillet angreb resulterede i en scoring på hovedstød. Forinden havde Lusaka en gigantisk chance for at bringe sig foran, og efterfølgende blev flere store muligheder misbrugt på det skammeligste.

I den modsatte ende kunne Lizzy FC ikke omsætte energi til målchancer, så det var de helt rigtige vindere, der kunne løfte pokalen i Klasse B19.

Pin It
G15finale2018

Viking FK (NOR) – Celtic FC (SCO) 0-1 efter forlængelse (0-0)

De store frihedshelte som skotske Braveheart og norske Max Manus har ikke levet forgæves. Celtic fra Skotland og Viking fra Norge i pigernes klasse G15 gav hinanden en herrefight, hvor der blev spillet med de store hjerter, kæmpet til sidste blodsdråbe, og hvor der ikke blev sparet på de syngende tacklinger.

Desværre førte anstrengelserne ikke til mål i den ordinære spilletid, og de mange tilskuere skulle helt hen til sidste minut i overtiden, før Celtic scorede det forløsende mål
Men selv om målene er cremen på lagkagen, blev kampen aldrig kedelig, fordi den var så intens. En super fodboldkamp med to hold, der tog alle farverne på paletten i brug.

Pin It
Bedsteklub2018

Vidar kåret som bedste klub

Ikke nok med at Vidar fra Stavanger er den eneste tilrejsende klub, der har deltaget i samtlige 37 udgaver af Dana Cup, så er den norske klub også i år blevet kåret som Bedste Tilrejsende Klub.

Prædikatet bliver tildelt efter et pointsystem, hvor en førsteplads i gruppen udløser 2 points, en andenplads 1 point. Sejr i A-slutspillet giver 1 point på kontoen, mens klubben med en sejr i A-finalen tjener 2 point.

Hvis to hold står lige med samme antal points, favoriseres den klub, der har færrest hold med i turneringen.

Pin It
B13finale2018

Ørn Horten FK (NOR) – Vidar FK (NOR) – 0-2 (0-0)

Ørns målfelt var lige så velbesøgt som en postmodernistisk maleriudstilling i påskeferien, og akkurat som de færreste besøgende går hjem med et maleri under armen, fik Vidar heller ikke meget gevinst af et solidt overtag i chancer. Vidars angribere sværmede om målet men super spil af Ørns målmand holdt dem langt hen i kampen fra scoringer. En præstation der også gjorde ham til kampens spiller.

Var Vidars spillere overmatchet på fysisk størrelse, var de i mange tilfælde til gengæld overlegne i teknik og hurtighed. Og det var netop en hurtig aktion inde i målfeltet, der tvang Ørns målmand til at begå et klokkeklart straffespark, som Vidars anfører udnyttede til en helt fortjent føring. Og som i en naturlig konsekvens blev understreget nogle minutter inde i dommerens overtid.

Ørns spillere var forståeligt skuffede efter en fin præstation. Vidar var bare bedst.

Pin It
G16finale2018

Skedsmo FK (NOR) – AaB (DEN) 0-2 (0-1)

AaB satte sig hurtigt på finalen i Klasse G16. Danskerne tillod ikke de norske jenter at komme til fadet, og det var således helt i overensstemmelse med spillets fordeling, at nordjyderne bragte sig foran i 1. halvleg.
Med et solidt forsvar som fundament styrede AaB begivenhederne, og Skedsmo FK havde ikke en reel chance kampen igennem.

I 2. halvleg fik spillet mere karakter af tilfældigheder. Mange fejlafleveringer og forkerte beslutninger gav et rodet udtryk, men det var stadig helt fortjent, at AaB i dommerens overtid kunne cementere sejren.

AaB stod for de chancer, der trods alt var, og nordjyderne var således tættere på 2-0 og 3-0 end Skedsmo var på 1-1. Det var bare en af de dage, hvor Skedsmo mødte et hold, der var bedre.

Pin It
B15finale2018

Kristiansund BK (NOR) – Bærum SK (NOR) 2-1 (0-0)

Lørdagens første finale i Klasse B15 var et rent norsk opgør mellem Frederiksund BK og Bærum SK. Et på mange måder typisk norsk mestermøde: Velspillet, energisk og tempofyldt men desværre også uden de mange store chancer.
1. halvleg sluttede derfor også meget passende uden scoring. Ingen af holdene var i nærheden af at få bolden i nettet.

Den fastlåste situation blev blødt en del op i 2. halvleg, hvor Frederiksund BK bragte sig foran. Glæden og føringen holdt dog ikke længere end nogle minutter, da Bærum ganske fortjent fik udlignet på et flot og overraskende lob.

Sejrsmålet var dog hele kampen værd. Et fuldstændigt perfekt hjørnespark havnede lige i panden på en af Frederiksunds høje midterforsvarere, og han svigtede ikke. Et lige så perfekt hovedstød afgjorde en meget lige og seværdig finale.

Pin It
G19finale2018

Trondheims-Ørn SK (NOR) – LSK Kvinner FK (NOR) 4-5 efter forlængelse og straffespark (0-0)

En bold der ramte overliggeren, var det nærmeste de efterhånden mange tilskuere på Nord Energi Arena kom et mål i de første 25 spilleminutter, da Tronheims-Ørn SK og LSK Kvinner FK, begge fra Norge, havde sat hinanden stævne i fredagens sidste finale ved Dana Cup.

Ingen skal beskylde de to hold i G19 for ikke at ville. Energien fejlede ikke noget. Begge holds spillere kæmpede en fysisk hård dyst, men uden at tilspille sig chancer, der kunne sætte ekstra krydderi på kampen.
Da ingen af holdene heller ikke formåede at score i ekstratiden, stod de to hold for finalerundens første straffesparkskonkurrence. Her var holdene også næsten lige gode, men da Trondheims-Ørn misbrugte et enkelt, og LSK Kvinner FK scorede på alle sine, var guldmedaljer og pokal fordelt.

Pin It

RSS Feed

SponsorBar