fbpx
>
22. - 27. JULI 2019 - HJØRRING - DANMARK
Vidarservice

 Dana Cups service fås ikke bedre

 Selv om verdens største fodboldturnering for ungdom venter lige om hjørnet i Oslo, har FK Vidar fra Stavanger aldrig deltaget i Norway Cup. Når ungdomsholdene fra FK Vidar skal på den årlige tur, rejser de sydpå til Dana Cup.

- Den service, vi oplever på Dana Cup,kan man ikke få bedre noget andet sted. Vi bor på teknisk skole ganske tæt på centerområdet. Her har vi boet i mange år, og her har vi med ni hold vores egen fløj med gode faciliteter for både spillere og ledere, siger ungdomsansvarlig i klubben med 900 medlemmer, Gaute Meling. FK Vidar er på Dana Cup med otte drengehold og et pigehold.

FK Vidar er en af ganske mange fodboldklubber i Stavanger-området. Størst og mest kendt er Viking, der til dagligt optræder i den norske tippeliga.

FK Vidar blev stiftet i 1906, da sproget i Norge endnu var dansk. Klubbens bedste hold spiller i 2. divison, men har i en periode i 1990'erne spillet i landets næstbedste række. Gaute Meling siger, at FK Vidar egentlig gerne igen vil spille i 1. division, men det vil betyde en stor økonomisk byrde, og med mange andre fodboldklubber i området, her i blandt altså Viking og ishockeyklubben Stavanger Oilers som begge har stor sponsorbevågenhed, er det vanskeligt at skaffe tilstrækkelig økonomisk mulighed for et avancement til 1. division, hvor spillerne efter reglerne fra det norske fodboldforbund skal være på kontrakt.

- Vi er i høj grad en breddeklub, men vi er stolte, hvis vi udvikler unge spillere, som kan begå sig på højere rangerede hold. Derfor tager vi også gerne helt unge spillere på 17-18 år med på vores bedste hold. Mest kendt spiller fra FK Vidar er Brede Hangeland, der bl.a. har spillet i FC København og nu i Crystal Palace i England.

Pin It
SponsorBar