>
22. - 27. JULI 2019 - HJØRRING - DANMARK
risingstartartikle

 Sydkoreansk hold uden koreanere

 Modstandere og tilskuere må kigge langt efter koreanere, når Rising Star fra Sydkorea for første gang stiller op i årets Dana Cup. Rising Star er nemlig et akademihold bestående udelukkende af vesterlandske piger, døtre af vestlige specialister som er udstationeret i kortere eller længere tid i Sydkorea.

- Rising Star Football Academy blev etableret i 2008 og bringer piger fra hele verden sammen til fodboldtræning. Rising Star er et meget rummeligt akademi, hvor pigerne er lige velkommen uanset deres fodboldmæssige niveau. Nogle af pigerne havde sågar aldrig spillet fodbold, før de begyndte på akademiet, fortæller Susanne Galsøe, der i et år har boet i Busan sammen med mand og tre børn. Familien er egentlig fra Højene ved Hjørring, og da de to gymnasielærere fik udlængsel, rejste de fem vendelboer øst på. Her har Susanne Galsøe og hendes mand undervist på den internationale skole BIFS i Busan, hvor eleverne typisk er børn af specialister indenfor olie- og skibsbygningsindustrien, militæret eller uddannelsessektoren.

- Vores børn har gået i skole på BIFS og trænet fodbold et par gange om ugen på Rising Star Football Academy. Børnene er meget dedikeret. De går i skole indtil kl. 16, hvor efter de træner og tager bussen hjem – for nogles vedkommende en halvanden time lang bustur, så de har været rigtig seriøse med deres fodboldtræning, og vi kan da også se, at de virkelig har rykket sig meget, selv om modstanden her ved Dana Cup har været seriøs, smiler Susanne Galsøe og Christina Seidenfaden – sidstnævnte er uddannet operationssygeplejerske men er fuldtids hjemmegående i Sydkorea. Hvis hun skal have en sydkoreansk sygeplejerske-autorisation skal hun nemlig tale koreansk flydende. Og det mestrer hun trods alt ikke efter blot et år i landet.

- Pigerne på Rising Star Football Academy kommer ikke kun fra Busan, men fra hele Sydkorea, og selv piger, hvis forældre egentlig er flyttet hjem til deres respektive lande, er kommet til Dana Cup. Således er en af pigerne fløjet alene fra Washington til Danmark kun for at spille med på holdet, fortæller Susanne Galsøe og Christina Seidenfaden.

Pin It
SponsorBar