>
22. - 27. JULI 2019 - HJØRRING - DANMARK
Rumaenien1

 Hjørring-par har tabt hjertet til Rumænien

 I 24 år har ægteparret Bodil og Holger Christensen fra Hjørring sendt tøj, konserves, rengøringsmidler og en masse andre effekter til børn og nu også voksne i amterne Bihor og Alba i Rumænien. Hjørring-parret har ikke selv børn, og de erkender, at de fattige rumænske børn efterhånden er blevet som deres egne børn.

- Vi blev rørt, da vi i 1990 så en video fra Rumænien, og siden har vi brugt alt vores fritid inklusiv ferier på at samle ind til alle de mennesker i Rumænien, der har brug for hjælp. I begyndelsen forærede vi de indsamlede genstande til børn på børnehjem, men siden er nødhjælpen også gået til gamle på plejehjem, hospitaler og gadebørn, fortæller Bodil og Holger Christensen, der selv sad bag rattet de første mange år men siden har indgået aftale med et rumænsk vognmandsfirma, der bringer de stigende mængder nødhjælp til Rumænien.

- På et tidspunk var vi oppe på at sende syv lastbiler afsted, og vores egen gamle Ford Transit har for længst rundet de 500.000 kilometer med den samme motor, smiler Holger Christensen, der er fyldt 66 år og er gået på efterløn.

Og alderen er netop årsag til, at parret mod deres vilje nu har besluttet at drosle ned på leverancerne til Rumænien. Kræfterne er ikke helt de samme som for 24 år siden. Men helt slippe forbindelse til landet kan Hjørring-parret dog nok ikke, og eksempelvis følger Bodil og Holger Christensen spillere og ledere fra FC Rival i Rumænien tæt under deres ophold ved Dana Cup.

Pin It
SponsorBar