>
22. - 27. JULI 2019 - HJØRRING - DANMARK
jose

Foto: Raul Guevara fra Mexico Pachuca og Jose Ramirez

Med hjertet i Peru og på Dana Cup

En af dansk fodbolds helt store, Brian Laudrup, den mexicanske landsholdspiller Marco Fabián, den 35-årige italienske stjerne Andrea Pirlo, brasilianske Zé Roberto med flere tyske bundesligaklubber bag sig, mexicanske Javier Hernández Balcázar fra Real Madrid, Manchester United osv. og brasilianske Júlio Cesár Baptista fra Real Madrid, Arsenal, Roma og flere andre europæiske storklubber – alle har de som ungdomsspillere deltaget i Dana Cup i Hjørring. I dag er deres navne kendt i den ganske forboldverden, og hvert år kommer der nye, talentfulde spillere til turneringen. Flere af dem bliver fremtidens stjerner.

Dana Cup – i sig selv – er også med til at gøre unge spillere verdenskendte. Allesandro "Zapito" Moreno fra Peru pryder forsiden på Dana Cups promotion video, og den ses over hele verden.

En af Dana Cups ambassadører, peruviansk fødte Jose Ramirez, gør en stor indsats i sit hjemland for at børnene i den sydamerikanske stat skal komme til at opleve Dana Cup.

Da Dana Cup sammen med turneringens mexicanske agent, Patricia Espinosa, i 2013 var i Peru, var Jose der også. Og nu er han der igen, den 55-årige Jose, som siden 1971 har boet i Gøteborg, glemmer aldrig, hvor han kommer fra, og et møde med ham i Lima afslører tydeligt, at han føler sig på hjemmebane.

Samtidig skinner hans begejstring for fodbold og turneringen i Hjørring helt tydeligt igennem. Jose er i nær kontakt med Dana Cups gode peruvianske ven Dante Mandriotti – kendt som "Kiko" - manden bag Cantolao, en fodboldskole og klub, der har sendt tusindvis af unge spillere til Dana Cup.

De peruvianske drenge i deres gul/sorte spilledragt har gennem tiderne begejstret de mange modstandere på Dana Cup, og de mange, der har fulgt deres kampe.

Cantolao er parat til at tage til Dana Cup 2015, det har Jose fået bekræftet i Lima, samtidig er et hold G 12-piger fra Real Maracaná også på vej til Danmark. Se deres video hilsen her

Jose gør en kæmpeindsats, når han meget engageret fortæller de peruvianske børn om Dana Cup.

Under sit ophold i Peru mødte Jose også Dana Cup-videoens - Allesandro "Zapito" Moreno, der stadig snakker om de spændende dage på Dana Cup. Han er også ganske stolt over at Dana Cups video har gjort ham så kendt!

jose 2

Foto: Allesandro "Zapito" Moreno og Real Maracaná G12 piger.

Pin It
SponsorBar