Ghana mærker Dana Cup og Fortuna

12. jun 2015
yopp

Foto: YOPP Girls Ghana

Ghana mærker Dana Cup og Fortuna

 

Nu begynder man at se resultatet af den indsats, der blev sat i gang på Dana Cup 2014.

Det er Fortuna Hjørring landsholdsspiller og anfører Sofie Junge Pedersen, der trækker læsset og det sker i samarbejde med DGI Midtjylland. I den anden ende af projektet er der nu i det nordlige Ghana etableret et pigefodboldhold.

På Dana Cup 2014 donerede is-firmaet Ben & Jerry's en omsætning på 14.000 kr. til projektet. De penge er bragt til Ghana, hvor de kan dække projektets omkostninger i 15 måneder. Det er noget, som slår til!

Sofie Junge Pedersen arbejder videre med at sikre projektets fremtid.

- Vi arbejder tæt sammen med den ghanesiske organisation YOPP, der står bag et udviklingsprojekt i det nordlige Ghana, fortæller Sofie Junge Pedersen.

- Projektet består af et pigefodboldhold ved navn YOPP Girls, hvis formål er at tilskynde flere piger til at deltage i sport. Piger i Ghana er pga. tradition og religion ofte er blevet nægtet muligheden for at dyrke sport.

Målet for at inddrage piger i sport er at forstærke deres sociale, økonomiske og samfundsmæssige udvikling, hvilket vil komme hele det ghanesiske samfund til gode. Holdet består af de bedste pigespillere fra de ni YOPP-landsbyer, som udover selv at opnå personlig udvikling skal fungere som rollemodeller for andre piger. Pigerne på holdet bliver støttet materielt, modtager kvalificeret træning, og deltager i forskellige turneringer, ligesom de under træningssamlinger modtager undervisning i fag som engelsk, matematik og samfundsfag. Og det er altså dette hold, som Dana Cup støtter med 14.000 kr. som rækker til omkostningerne over 15 måneder.

YOPP er en organisation i det nordlige Ghana, som arbejder for at give unge mulighed for at realisere deres potentialer, styrke deres indflydelse på det ghanesiske samfund samt sikre lokalsamfundets og de unges personlige udvikling.

I 2010 søsatte DGI Midtjylland i samarbejde med YOPP og en mindre organisation DYA projektet "Sport as a tool for development" i landsbyerne i Tolon og Kumbungu distriktet i det nordlige Ghana. Formålet med projektet er gennem udvikling af en idræts- og foreningskultur at skabe et fællesskab, der skal bruges som platform til at styrke unges indflydelse og deltagelse i landsbyernes udvikling. Det er i forbindelse med Sport as a tool for development, at YOPP Girls er oprettet.

- Dana Cup og Fortuna Hjørring er utrolig glad for at indgå et samarbejde med YOPP og DGI Midtjylland om dette hold, siger Fortuna Hjørrings formand og Dana Cups direktør Jette Andersen.

- Vi er glade for at kunne bidrage til, at flere piger gennem fodbold kan bidrage til det ghanesiske samfund, og vi glæder os meget til at følge holdet i bestræbelserne på at sikre sportslig, personlig og samfundsmæssig udvikling i Ghana.

yopp2

Foto: YOPP Girls Ghana

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down