Dana Cup er også en social oplevelse

22. jan 2016
DC NSCAA social

Foto: Jette Andersen, Moya Dodd og Alison Leigh Forman

Dana Cup er også en social oplevelse

 

- Det er en fodboldoplevelse for 20.000 unge, når de deltager i Dana Cup i Hjørring i uge 30, og samtidig er det en sund social oplevelse, når vidt forskellige kulturer mødes på og omkring fodboldbanerne.

Det fastslår den ene af tre kvindelige medlemmer af FIFAS Executive Committee, den australske advokat Moya Dodd, som kiggede inden for hos direktør Jette Andersen og Alison Leigh Forman på Dana Cups stand på NSCAA Convention i Baltimore.

På dette, store amerikanske arrangement, er Dana Cup med for at hente deltagere til turneringen i Hjørring.

Moya Dodd, der foruden at være medlem af FIFA-komiteen også er vicepræsident i Asian Football Confederation, kender Dana Cup ikke mindst takket være hendes gamle landsholdskammerat Alison Leigh Forman.

I seks år mødtes de to adskillige gange på det australske landshold.

- Det er meget væsentligt, at unge mennesker, får mulighed for at mødes og spille mod hinanden, i den periode, hvor man ikke rigtigt ved, om man bliver god eller mindre god til at spille fodbold, siger Moya Dodd.

- I sådan en periode er de meget åbne for det sociale, og det kommer dem til gode, når de bliver ældre og mere bevidste også omkring fodbold.

- Værdien af at man lærer hinanden og hinandens kultur at kende er uendelig, og her er Dana Cup jo netop stedet, hvor de unge kan gøre sig erfaringer for livet.

I Dana Cup og Fortuna Hjørring følger man nøje Moya Dodd og hendes idealistiske ligestillings-arbejde i FIFA. Kvindeklubben i Hjørring står 100 pct. bag australieren i hendes bestræbelser.

Direktøren i Dana Cup, Jette Andersen benyttede møde i Baltimore til at invitere Moya Dodd til Dana Cup, hvor hun er garanteret en varm modtagelse, ikke mindst af den gamle holdkammerat, Alison Leigh Forman.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down