St Croix på vej til Dana Cup

05. feb 2016
stcroix2

St Croix på vej til Dana Cup

 

Dana Cup får endnu mindst én ny nation til årets store turnering sidste i juli. Det er den tidligere danske koloni St Croix, der er på vej.

Unge spillere – 14-16 år – kommer for at deltage. Det er sikkert, og så arbejdes der i den nuværende amerikanske territorialstat, der i FIFA er registreret som nation, på at få et B19-hold med, og ønsket om at komme til Danmark er så udtalt, at der tillige snakkes om et hold af 12-13-årige.

Dana Cup har netop været på besøg på St Croix, hvor modtagelsen var hjertelig og forventningsfyldt.

- Der er ikke tvivl om, at de vil stå på hovedet for at få så mange som muligt med til Dana Cup allerede her i 2016, og så skal det være en tilbageværende begivenhed. Vi har etableret et samarbejde, baseret på venskab og fælles glæde ved fodbold og spillets muligheder som kontaktskaber, siger Dana Cups direktør Jette Andersen.

På St Croix var Dana Cup gæst hos såvel klubber, som organisationer og på øens universitet.

- Alle var totalt indstillet på at komme til Hjørring, og det går i øvrigt videre end til Dana Cup. Holdet for de 14-16-årige ønsker at blive i Danmark en uge ekstra, og det er jo ganske naturligt oven på så lang en rejse, siger Jette Andersen.

- Vi arbejder nu sammen med Hirtshals Boldklub, om at give de vestindiske børn en ekstra oplevelse. De skal indkvarteres i private hjem og spille en eller to fodboldkampe.

Så går samarbejdsbestræbelserne i øvrigt videre. På St Croix markerer man i 2017, at det er 100 år siden, at de danske vestindiske øer blev solgt til USA. I den anledning inviteres hold fra Hjørring og Hirtshals til St Croix.

- Det er jo ikke helt billigt, at komme den lange vej, men på såvel St Croix som her hos os tror vi på, at der nu er sat gang i et samarbejde, som vil udvikle sig positivt i de kommende år, slutter Jette Andersen.

stcroix1

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down