Dana Cup henter 179 turist-mill. til Hjørring

17. mar 2016
analyse1

Foto: Økonom Martin Fonnesbech-Sandberg har analyseret Epinionsundersøgelsens tal, som Dana Cups direktør, Jette Andersen, glæder sig over.

Dana Cup henter 179 turist-mill. til Hjørring

 

Dana Cup er den største danske sportsevent, og de fleste penge kommer udefra.

Så er man så tæt på sandheden om Dana Cups økonomiske betydning for lokalsamfundet, som man kan komme. Epinion har sammen med VisitDenmark foretaget en gennemgribende undersøgelse på Dana Cup 2015, og nu viser det sig, at den store ungdomsfodboldturnering bidrager til turismeomsætningen med 179 mill. kr. 97 procent svarende til 174 mio. kr. kommer hertil fra udlandet.

I 2015 var der 29.000 Dana Cup turister i Hjørring-området. Der udsigt til, at der kommer endnu flere i 2016.

Med den store omsætning placerer Dana Cup sig som den største af danske sportsevents foran eksempelvis EM i herrehåndbold, EM i springning og dressur, Giro-start, Made in Denmark, VM i badminton og EM i svømning.

- Vi har mange at takke for, at det er gået så godt op igennem årene. Ikke mindst har vore 40 samarbejdende klubber en stor andel i, at det hele kan lade sig gøre, og jeg er yderst taknemmelig for, at vi får mange positive tilbagemeldinger fra de lokale klubber, ligesom vi får det fra de mange, der deltager i Dana Cup, siger direktør Jette Andersen.

Undersøgelsen, der er koordineret og analyseret af VisitDenmarks analytiker Martin Fonnesbech-Sandberg, viser at den store omsætning omkring Dana Cup skaber 207 årsjob i Hjørring, bidrager til bruttoværditilvækst (BNP) med 100 mill. kr. lokalt og i alt 101 mill. kr. nationalt.

Der bliver også leveret 64 mill. skatte- og afgiftskroner i Hjørring heraf er 11 mill. kr. i kommunale indkomstskatter.

analyse2

Foto: Grafen her viser turisme-omsætningen fra sportsbegivenheder i de seneste år, og her Dana Cup i top.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down