2900 kampe før vinderne er fundet

25. jul 2016
turnering965

 2900 kampe før vinderne er fundet

 Når den sidste finale er spillet lørdag ved aftenstid, er der afviklet præcis 2895 kampe ved Dana Cup 2016 - 140 flere end i 2015. Med 65 flere hold end i 2015 er der selvsagt også flere kampe og brug for endnu flere fodboldbaner.

- I år spiller vi således på 70 baner mod 65 sidste år, forklarer planlægger af turneringen, Ole Vang Bruun, der bruger måneder på at lægge det gigantiske puslespil, der til sidst bliver til verdens tredje største fodboldturnering for ungdomsspillere.

I virkeligheden kunne han sagtens lægge alle tilmeldingerne ind i et computerprogram og lade softwaren klare resten.

- Men som en service overfor holdene forsøger vi at imødekomme de mange særlige ønsker, som klubberne måtte have. Mange klubber ønsker, at kampe, som klubbens hold er involveret i, ikke afvikles på samme tid, fordi der kan være spillere, der medvirker på mere end ét hold. Hvis vi eksempelvis har otte hold med fra Oslo-området sørger vi så vidt muligt for, at de ikke umiddelbart kommer til at spille mod hinanden. Vi prøver også at tilrettelægge kampe sådan, at holdene fra et større område ikke mødes i de første kampe. Stiller et land med to klubber, placerer vi dem i hver sin turneringshalvdel, så de ikke kan mødes før en eventuel finale, lige som min ambition er, at alle hold som minimum skal have mindst én kamp i centerområdet, men med så mange hold må jeg for første gang konstatere, at der er hold, som ikke kommer til at spille i centerområdet, siger Ole Vang Bruun med beklagelse i stemmen.

- I år arbejder vi med 284 grupper med fire hold i hver og 17 grupper med fem hold i hver. 90 af de 284 grupper havde særlige ønsker, så det kan sagtens blive en ret omfattende puslespil at få alle ønsker til at gå op, påpeger turneringsplanlæggeren.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down