Dommere samarbejder på tværs af grænser

25. jul 2016
Dommere

 Dommere samarbejder på tværs af grænser

 Med dommere fra hele verden har Dana Cup i mange år været internationalt mødested for fodboldens opmænd. Nu er organisationen, der holder styr på de mange fodbolddommenre, også blevet international.

Tyske Thorsten Vekens står sammen med danske Kasper Poulsen for hele Dana Cups dommer-organisation. Og det er dermed en rutineret duo, der har overtaget ledelsen fra Søren Bach, der i stedet er trådt ind i turneringens jury.

Thorsten Vekens var første gang med ved Dana Cup som dommer i 1998 og har efterfølgende fungeret som leder for en gruppe af tyske dommertalenter. De seneste år har han været assistent for Søren Bach.

Kasper Poulsen har i en årrække været ansvarlig for indkvarteringen på Dana Cup og kender således turneringen indgående.

- Thorsten har ansvar for at placere dommerne på kampene og det dommerfaglige, mens jeg står for det administrative, forklarer Kasper Poulsen.

- I øjeblikket har vi 275 dommere til rådighed, men tallet ændrer sig løbende, for vi oplever desværre, at nogle dommere må melde afbud af forskellige grunde, siger Thorsten Vekens, der tilføjer, at der sidste år skulle indplaceres 260 dommere. Heldigvis er der en lang venteliste med kvalificerede dommere, som gerne træder til.

Tredje ben i dommerorganisationen er Thomas Jensen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Boldspil Union (DBU) og er med til at sikre, at dommerne aflønnes i forhold til de regler, som DBU har udstukket.

- Dana Cup er i høj grad en social fodboldturnering, og det smitter også af på dommersiden. Vi hygger os, når dagens sidste fløjt har lydt. Vi har en lukket Facebook-side, hvor vi holder kontakten med hinanden hen over året. Derfor vil vi også helst, at dommerne bor her og er til stede i hele ugen. På den måde vedligeholder vi forholdet til hinanden, og vi kan hurtigt sætte en dommer på en kamp, hvis der opstår et behov, påpeger Thorsten Vekens, Kasper Poulsen og Thomas Jensen.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down