Skarp fokus på sikkerheden

26. jul 2016
Beredskab

 Skarp fokus på sikkerheden

 Med 1153 hold, hvoraf de 826 er indkvarteret på skoler i store dele af kommunen, har det aldrig været vigtigere at holde skarp fokus på sikkerheden. Og på tirsdagens møde med skolelederne havde beredskabsinspektør fra Hjørring Kommune, Jan Mørch, stor ros til skolelederne.

- I år benytter vi 44 skoler, haller og andre steder til indkvartering, og det er tydeligt, at sikkerheden er rykket helt op på listen over de emner, der skal tages hånd om, så vi har aldrig været så klar til turneringen som i år, fastslog Jan Mørch på mødet.

- Tidligere har morgenmaden og burgerne måske stået højere på listen, men vi kan konstatere, at sikkerheden nu har fået førsteprioritet, og det er vi selvfølgelig særdeles tilfredse med. Røgalarmer og infotavler med instrukser i forbindelse med brand sidder bare lige i skabet.

- Men det er nu, at der bliver brug for at skærpe fokus endnu mere. For ét er, at vi forud for turneringen har konstateret, at flugtveje og instrukser er i orden. Noget andet er, at nu er spillerne ankommet med deres soveposer, dyner og sportstasker. Nu roder de i klasselokalerne. Både de og personalet på skolerne bliver trætte, og man kan ubevidst komme til at slække lidt på koncentrationen, så derfor er det vigtigt at holde fokus, påpegede Jan Mørch.

- Det er desuden en god idé at fortælle både ledere og spillere, at e-cigaretter let kan sætte en automatisk røgalarm i gang. Hvis det sker, og brandvæsnet må rykke ud til en falsk alarm, sender vi en regning på 5150 kr., og den havner formentlig hos den klub, som er ansvarlig for den pågældende skole, sagde Jan Mørch, der også henledte opmærksom på, at en vildfaren bold kan give samme resultat.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down