Stadig en del af verden

27. jul 2016
jerusalemartikle

 Stadig en del af verden

 - Selv om vi lever som et besat folk, er det vigtigt for os at vise verden, at palæstinenserne stadig er en del af verden. Det er blandt andet derfor, vi deltager i Dana Cup.

Farid Jaber er en del af Football Academy of Jerusalem, der deltager i Dana Cup for første gang med et hold i klasse B12. Akademiet består af 120 drenge fra 5-13 år, og sidste år deltog Jerusalem FA i Gothia Cup i Sverige.

- Der hørte vi om Dana Cup, og turneringen i Hjørring har i år hjulpet os med indkvartering og dermed givet os en unik mulighed for at deltage i verdens tredjestørste fodboldturnering for unge spillere. Det er vi meget taknemmelige over. Det er første gang, jeg selv er i Danmark, men jeg tror, at vi også kommer igen næste år, smiler Farid Jaber, der understreger, at både spillere og ledere er her for egen regning.

- Vi har ingen sponsorer, der betaler for os. Drengenes forældre har alle simple jobs og har sparet sammen og arbejdet hårdt, for at drengene kunne få denne oplevelse, siger Farid Jaber, der selv er ansat som sekretær på fodboldakademiet, samtidig med at han varetaget et job på et lokalcenter fem kilometer udenfor Jerusalems centrum.

- Vi vandt vores to kampe i går, og vi vil selvfølgelig gerne vinde så mange kampe som muligt. Men vores mål er at vise drengene verden og give dem lejlighed til at møde børn og unge fra andre lande, at vise verden at vi som palæstinenserne er en del af verdenssamfundet og endelig selvfølgelig spille fodbold og klare os så godt, vi kan, fastslår Farid Jaber.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down