Dana Cup giver masser af muligheder

27. jul 2016
masseafmulighederartikel

 Dana Cup giver masser af muligheder

 Op mod et halvt hundrede foreninger i Hjørring Kommune har det på samme måde som landmændene og områdets turistattraktioner og souvenirbutikker: En stor del af årets omsætning skal i hus på meget kort tid. For foreningernes vedkommende er det mere præcist i uge 30, når årets Dana Cup afvikles.

- Jamen, Dana Cup giver os da et kæmpe økonomisk grundlag for at drive vores forening, som vi gerne vil. Vi har nogle ambitioner med vores klub, og der er de penge, som vi tjener i uge 30 i forbindelse med Dana Cup, da meget, meget vigtige, understreger næstformand i Hirtshals Boldklub, Kenneth Vendelbo.

Hirtshals Boldklub og Dana Cup har kørt parløb i årtier, og boldklubben tjener især penge på at indlogere mellem 600 og 700 på Hirtshals Skole og godt 500 på Horne-Asdal Skole. De "logerende" er mest tyskere, svenskere og nordmænd, en del er gengangere fra tidligere år men mange er også nye i omgivelserne ved færge- og fiskeribyen.

- Desuden har vi salgsboder både på Hirtshals Stadion og på træningsbanerne på Nejst ved siden af Hirtshals Hallen, tilføjer Kenneth Vendelbo, der fortæller, at boldklubben har op mod et par hundrede frivillige i sving i forbindelse med Dana Cup.

- På skolerne er vi fire-mand medarbejdere på vagt ad gangen, døgnet rundt. Vagterne varer typisk seks timer, og mange af hjælperne er gengangere fra år til år. Det betyder selvfølgelig, at vi kommer til at trække på de samme kræfter hver gang, men det betyder også, at vi kan stille med et meget rutineret hold, som er med til at sikre en høj kvalitet for spillere og ledere, påpeger Kenneth Vendelbo.

Men Hirtshals Boldklubs aktive medlemmer ligger ikke på den lade i resten af årets 51 uger. Boldklubben er således også særdeles aktiv ved bl.a. Small Ships Race, Hirtshals Fiskefestival og Musik Under Trappen i bestræbelserne på at tilvejebringe det økonomiske fundament, der giver mulighed for at drive en stor og ambitiøs fodboldklub.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down