Internationale modstandere

27. jul 2016
internationalopponetartikle

 Internationale modstandere

 Med hold fra 50 forskellige nationer er Dana Cup den mest internationale turnering i verden. Især det international aspekt gør turneringen interessant for spillere og ledere, idet de ofte kommer til at spille mod hold, som de aldrig ville have mødt derhjemme.

Den portugisiske klub União Desportiva de Leiria, som er til Dana Cup for anden gang, sætter stor pris på den internationale stemning, for de er ikke kun interesseret i de sportslige udfordringer, men også de kulturelle møder, som finder sted under Dana Cup.

"For eksempel er vi i gruppe med to norske hold, og det bedste er faktisk at møde andre kulturer. Vi kunne også godt tænke os at spille imod hold fra Kenya, Brasilien eller Thailand; det er, hvad vi er på udkig efter, fordi dette er ikke muligt i den hjemlige liga," siger træner António Maia, mens han tilføjer, at det desuden er godt for holdet som gruppe at være til en turnering som Dana Cup.

"Det er mit første år med disse spillere og nogle af dem er nye i klubben. Den nationale liga starter desuden den 14. august i Portugal. Vi har således to uger til turneringsstart. Hvad jeg mest er på udkig efter er et endnu bedre sammenhold blandt spillerne, for når vi rammer efteråret, så skulle vi gerne være endnu stærkere som hold," siger António Maia, mens han tilføjer, at de er til Dana Cup for oplevelsens skyld, men at de naturligvis vil forsøge at komme længst muligt.

'I knockout-fasen er det svært. Du taber en kamp, og det er forbi; dette ved vi. Men jeg har ikke en Ronaldo på mit hold, jeg har 23," smiler træner António Maia, alt imens han håber, at de fortsætter med at have en fantastisk oplevelse.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down