Sexarbejdernes drenge stormer frem

27. jul 2016
dubarartikle

 Sexarbejdernes drenge stormer frem

 Med en målscore på 10-0 efter de første tre kampe stormer spillerne fra Durbar Sports Academy i Indien frem ved deres første Dana Cup. På vej mod den anerkendelse, som de har kæmpet for i årevis i deres hjemland, hvor de som børn af sexarbejdere i bogstaveligste forstand har tilhørt en anonym gruppe i samfundet, hvor deres eneste muligheder har været kriminalitet og et liv på gaden.

Men allerede i 1992 fik lægen S. Jana stablet et sundhedsprogram på benene. Programmet tog afsæt i den voldsomme udbredelse af HIV blandt sexarbejderne og de gadeprostituerede i især millionbyen Calcutta og i hele provinsen Vestbengalen. Siden er sundhedstilstanden blev væsentligt forbedret og sideløbende er kommet andre tilbud af både uddannelsesmæssig og kulturel art til.

- I 2011 kunne vi åbne Durbar Sports Academy, hvor vi i første omgang tilbød fodboldtræning for drenge af sexarbejderne. I tilknytning til sportsakademiet har vi et hostel, hvor drengene bor og en skole, hvor de undervises, således at de dygtigste f. eks. kan fortsætte på universitetet, fortæller S. Jana.

- Dengang jeg tog hul på mit sundhedsprogram i 1992 gennemførte kun et af børnene en skoleuddannelse. I dag gennemfører mellem 40 og 50 deres skolegang, så vi har oplevet en kæmpe fremgang, smiler han og fortæller, at sexarbejdernes børn tilhører en anonym gruppe uden mulighed for undervisning og sociale tilbud.

- Problemet for børnene er, at børnene tidligere skulle dokumentere deres fars efternavn for at modtage undervisning, men da deres mødre er sexarbejdere og derfor typisk ikke kender faderens navn, har børnene været uden muligheder. Nu er det blevet sådan, at de i stedet kan oplyse moderens navn.

- Sideløbende med en forbedret helbredstilstand blandt disse meget udsatte mennesker, har vi også oprettet et banksystem. Tidligere ville bankerne ikke kendes ved sexarbejderne, og det betød, at de penge, som de trods alt tjente, kunne lægges i en krukke eller blive brugt. De havde ingen muligheder for at spare op. Nu har 20.000 sexarbejdere indskudt fem mio. dollars i banken, så nu har de mulighed for at låne til f. eks. indskud på en lejlighed, påpeger doktor Jana, der tilføjer, at Durbar Sports Academy nu har åbnet dørene for børn af andre stigmatiserede minoritetsgrupper, blandt andet børn af rickshaw chauffører og andre med lave jobs.

- Vi er med til Dana Cup med en gruppe på 21 børn og voksne, og alle har en fantastisk oplevelse. For drengene er det første gang, de er ude at flyve og første gang de oplever samvær med børn og unge fra andre nationer. Det er fantastisk, og vi er meget taknemmelige for, at vi har fået denne mulighed, siger doktor Jana.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down