Cuba ser en idé i Dana Cup

27. jan 2017
Flag Cuba

Hjertelig modtagelse på Cubas sportsinstitut

 

Cuba er et land, der har fostret adskillige store sportsmænd og atleter, men hidtil har fodbold stået i skyggen af baseball. Men i dag er fodbold på vej op, og samtidig med, at Cuba siden 2015 har haft en mere åben politik, ser Dana Cup en mulighed for, at føje den tropiske nation til de foreløbig 115 andre nationer, der har været med på Dana Cup i Hjørring.

En delegation fra Dana Cup har netop besøgt Havana.

- Jeg tror på, at det lykkes måske ikke allerede i år, men så fra 2018. Jeg er ikke i tvivl om at cubanerne er interesseret, siger direktør Jette Andersen fra Dana Cup. Det er en spændende opgave, at hente cubanerne til Dana Cup. Cuba er en nation, hvor baseball topper, men vi oplevede under vores besøg, at der spilles fodbold på alle pladser i f.eks. Havana.

Jette Andersen erkender, at det kan være udfordrende at skabe kontakt, men det er ikke værre end at opgaven kan løses.

- Nu skaffer vi os kendskab til det fodboldorganisatoriske på Cuba, og det ligger en del fra det, vi kender i Danmark, siger Jette Andersen. Man har ikke klubber som hjemme hos os. Der spilles i skolerne, og spillet indgår i uddannelsessystemet. Så langt er vi da nået, og en væsentlig samarbejdspartner på Cuba bliver INDER (Det nationale institut for sport, fysisk uddannelse og rekreation).

Her fik vi en fantastisk modtagelse, og der er ikke tvivl om, at instituttets direktør Adelaida Ramos Puig, der sammen med tre andre tog imod os, vil gøre meget for, at der er hold fra Cuba med på Dana Cup- måske allerede i 2017. De ser en ide i at få cubanske børn og unge sammen med så mange unge fra andre nationer. På mødet i Havana deltog også en repræsentant fra UNICEF, der også er interesseret i, at der etableres forbindelsen mellem Cuba og Dana Cup.

Vi vil gerne takke vores agent Patricia Espinosa for hendes store hjælp med at arrangere møder i Cuba.

inder damerne

Foto: Et vigtigt møde hos INDER gav håb om at Cuba bliver repræsenteret på Dana Cup. Fra venstre ses markedschef Alison Leigh Forman - Dana Cup, direktør Adelaida Ramos Puig - INDER, Amièe Betancourt - UNICEF Cuba og direktør Jette Andersen - Dana Cup.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down