MASH online med sygehuset

25. jul 2017
MASHonline

MASH online med sygehuset

Statistiske set bliver mellem 600 og 700 spillere skadet til Dana Cup. Og skader dækker alt fra vabler og hudafskrabninger til brækkede ben eller hovedskader. Langt de fleste tilskadekomne bliver behandlet i MASH-teltet på Dana Cup, mens alvorligere skader bliver henvist til Regionshospital Nordjylland, Hjørring.

- Vi har et tæt og glimrende samarbejde med Region Nordjylland og har bl.a. fået to bærbare pc’er stillet til rådighed, således at vi kan være online med sygehuset i Hjørring. Det betyder, at vi fra MASH eksempelvis kan bestille tid direkte i røntgen, hvis vi har mistanke om et knoglebrud hos en spiller. For spillerne betyder det kortere ventetid og dermed hurtigere behandling, og for det offentlige sundhedsvæsen betyder det langt mindre belastning, fordi vi dels har vurderet patienten og allerede har udfyldt de nødvendige dokumenter, påpeger leder af sundhedssektoren på Dana Cup, sygeplejerske Jette Nordberg.

- I MASH har vi både kompetencer og materialer til at sy sår, lige som vi naturligvis også kan give injektioner mod f. eks. stivkrampe. Vi indkøber det meste medicin selv, men Region Nordjylland hjælper os med rigtig mange materiale som bl.a. forbindsstoffer, fortæller Jette Nordberg.

Uden MASH ville tilskadekomne fodboldspillere være henvist til at søge hjælp hos lokale, praktiserende læger eller den offentlige lægevagt.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down