Amerikanernes mand på Dana Cup

26. jul 2017
Amerikanernesmand

Amerikanernes mand på Dana Cup

Sven Erik Jensen er ikke den eneste, der sender amerikanske fodboldhold til Dana Cup. Men det er alligevel ikke forkert at betegne den tidligere skolelærer som amerikanernes mand på Dana Cup. Siden 1984 har han nemlig været rejsearrangør for op mod 800 hold fra USA.

- Som træner for et fodboldhold hjemme i Vodskov fik vi dengang besøg af et hold fra USA. Amerikanernes ytrede ønske om at deltage i en turnering, og da jeg vidste, at Dana Cup havde set dagens lys to år forinden, fik jeg knyttet forbindelsen over Atlanten, og så tog udviklingen ellers fart. Allerede i 1986 kvittede jeg jobbet som skolelærer og har siden udviklet mit eget rejsebureau Sport International, hvor vi formidler fodboldrejser typisk fra USA til Europa, især Danmark, Sverige og Norge, fortæller Sven Erik Jensen, der ved tirsdagens VIP-fest modtog den nye Dana Cup Honor Award for sit store arbejde med at promovere fodboldturneringen over det meste af verden.

- De første år rejste jeg sammen med Dana Cups ledelse rundt til bl.a. Sydafrika, USA, Australien og Sydamerika for at gøre reklame for Dana Cup. I dag har jeg status af agent for Dana Cup, således at jeg kan indgå aftaler rundt om i verden på Dana Cups vegne, forklarer Sven Erik Jensen, der også sender hold fra andre lande til fodboldturneringen i Hjørring, bl.a. fra arabiske lande og Spanien.

- Ikke mindst amerikanerne er meget glade for at komme på Dana Cup, fordi de her oplever en utroligt velorganiseret turnering, hvor alt fungerer, og hvorfra de rejser hjem med mere end kun en fodboldoplevelse. I forbindelse med besøget på Dana Cup kobler vi som regel altid oplevelser i Danmark på, lige som mange også deltager i f. eks. Gothia Cup inden eller Norway Cup efterfølgende. I år har flere hold deltaget i et træningsophold på Dana Cup Sportscenter, og nogle af dem har allerede bestilt ophold i uge 28 næste år, smiler Sven Erik Jensen, der i år har sendt seks hold afsted til Dana Cup.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down