Tak Flemming

25. jun 2018
flemming speaker IMG 0368

Tak Flemming

Dana Cup og Fortuna har mistet en af sine meget anerkendte, vellidte og respekterede medarbejdere.

Træner Flemming Nielsen døde lørdag den 23. juni, 63 år gammel.

Efter en international karriere som spiller, uddannede Flemming Nielsen sig til træner, og den gerning førte ham frem til Fortuna.

I 2007 kom Flemming til Hjørring, hvor han, efter flere år med herrehold, nu skulle forsøge mig med kvindefodbold. Det blev en succes.

Efter kun et halvt års arbejde i Fortuna, begyndte klubben at føle Flemmings indsats. Først havde han ført kvinderne frem til et pokalmesterskab – og så blev kursen sat mod det danske mesterskab, klubbens sjette.

Det blev hentet hjem i 2009, og Flemming Nielsens trænerstyrke førte frem til endnu et dansk mesterskab i 2010.

I 2011 blev han U18 DM-træner og talentchef.

Foruden at klare sit fodboldjob superprofessionelt blev Flemming Nielsen et rigtigt klubmedlem med – som man siger i Fortuna – et grønt Fortuna-hjerte.

Flemmings erfaring fra den professionelle fodboldtid i Tyskland kom også klubben og Dana Cup til gavn. Han blev tilknyttet Dana Cup med bl.a. til opgave at hente tyske klubber til turneringen i Hjørring. 

For mange, var det et hyggeligt gensyn med den tyske liga-spiller fra Fortuna Køln, når de kom til Hjørring. Og Flemming forstod at øse af sin enorme erfaring, når han tilrettelagde træningslejre ved Dana Cup SportsCenter.

At han var et rigtigt klubmedlem oplevede man også, når han stillede sig til rådighed for Dana Cup. Blandt andet var det Flemmings fynske røst, der supplerede billederne fra finalekampene og indmarchen på Dana Cup.

Inden Flemming Nielsen kom til Fortuna, var han i 1970’erne og 1980’erne dansk landsholdsspiller.

Han spillede tillige i forsvaret hos OKS, Odense Boldklub, Fortuna Köln, South China FC i Hong Kong, AaB og Aalborg Freja.

Han har, inden tiden i Fortuna, bl.a. været træner i B1909 og FC Nordjylland, samt assistenttræner og sportschef i Viborg FF.

Desuden var han også træner på Nordjyllands Sportscollege.

I Fortuna og Dana Cup mindes Flemming Nielsen med stor respekt og taknemmelighed.

Guldvinder TP015559

 

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down