Glæder sig over Fair Play på Dana Cup

26. jul 2018
amerikanskdommer2018

Glæder sig over Fair Play på Dana Cup

I USA er det ikke almindeligt, at spillerne giver hinanden hånd og ønsker god kamp, inden dommeren fløjter op. Og det er slet ikke almindeligt, at trænerne efterfølgende kommer hen til dommeren og giver hånd med et ”tak for kampen”.

Sådan gør vi til Dana Cup, hvor Fair Play er en del af et urokkeligt fundament. Og den tradition ønsker Blair Sibley at tage med hjem til USA. Han er med ved Dana Cup for første gang, og står det til ham, bliver det ikke sidste gang.

- Jeg synes, at Dana Cup er en fantastisk turnering, og jeg kommer gerne tilbage, fastslår juristen fra New York, som til gengæld har sin egen måde at gribe kampene an på. Og det er en måde, som tydeligvis kommer bag på ikke mindst trænerne.

- Inden kampen går jeg hen og hilser på trænerne. Jeg gennemgår kort de væsentligste regler, og vi får således sat ansigt på hinanden. Det er altid sværere at blive sur på en, man kender, smiler han.
Den amerikanske jurist må dog erkende, at hans fremgangsmåde ikke altid bliver lige godt modtaget i hans hjemland, hvor han ikke så sjældent må tilkalde politiet, der sikkert følger ham til bilen efter kampen.
- Jeg har hørt trænere, forældre eller spillere, som har lovet 50 dollars til den, der tør slå dommeren ned. Af samme grund har jeg også altid et jernrør i bilen til selvforsvar, men heldigvis har det aldrig været nødvendigt at bruge det, fortæller juristen fra New York.

- Jeg voksede op i et område i USA, hvor soccer er populært, så soccer har altid været min sportsgren. Jeg har aldrig spillet amerikansk fodbold. Til gengæld spillede jeg fodbold, indtil jeg var 50 år og de seneste 10 år har jeg været dommer ved både store og små kampe i USA. For mig ar det en naturlig udvikling at fortsætte fra aktiv spiller til dommer.

Blair Sinclair dømmer fra februar til Thanks Giving, og når vinteren begynder at bide upstate New York, flytter han til varmere klima og dømmer to Disney-turneringer i Florida omkring jul. Pigerne spiller ugen op mod jul og drengene ugen efter jul. Mellem kampen er der fri adgang til Disneylands forlystelser for dommeren, der i en årrække drev sit eget advokatkontor, men som i dag er en del af en større advokatvirksomhed, hvor fokus er rettet mod køb og salg af virksomheder for klienter.

- Jeg er dog stadig advokat for nogle hårde forbrydere, der begik voldsom kriminalitet i 1980’erne. Men jo mere man arbejder med kriminelle, jo mere bliver man som dem, så derfor passer det mig meget bedre at arbejde med erhvervsjura, siger Blair Sibley.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down