Vidar holder fast ved Dana Cup

26. jul 2018
vidar2018

Vidar holder fast ved Dana Cup

Ved en premier leauge-kamp i 1981 fortalte daværende manager John Robert Larsen og Jette Andersen fra Fortuna Hjørring om planerne for at etablere en ungdomsturnering i fodbold i Hjørring. Til kampen var de sammen med Gunnar Paulsen fra Vidar i Stavanger.

- Er det ikke noget for jer at sende hold til Danmark til vores fodboldturnering, spurgte de. Gunnar Paulsen syntes godt om idéen, og da den første Dana Cup løb af stablen i 1982, var Vidar repræsenteret med flere hold. Siden har vi været med hvert eneste år, og for et par år siden blev vi optaget i Klub 200 – altså blandt de klubber som i årenes løb havde sendt 200 hold eller flere til Dana Cup. I år deltager vi med 12 hold, og i alt har vi til de 37 udgaver af Dana Cup sendt omkring 230 hold til turneringen, fortæller Gaute Meling, der selv har optrådt som spiller på Dana Cup, og som overtog ansvaret, da Gunnar Paulsen døde i 2013.

- Dana Cup er en tradition for alle i Vidar. Spillerne glæder sig til, at de bliver gamle nok til at deltage, og blandt de voksne bliver der aldrig stillet spørgsmålstegn ved, hvad vi skal i uge 30. Vi skal naturligvis til Dana Cup. Til gengæld har vi praktisk talt aldrig deltaget ved Norway Cup. For år tilbage har der været enkelte hold fra Vidar med ved Norway Cup, men vi foretrækker Dana Cup, fordi den er så international, påpeger Gaute Meling, der også ser andre fordele ved at deltage i Dana Cup.

- Spillerne lærer at være tæt sammen med andre 24 timer i døgnet. De sover sammen, spiser sammen, spiller sammen og er samme mellem kampene. Det er der meget opdragelse i, synes han.

- Når vi har deltaget ved Dana Cup i så mange år, er der naturligvis knyttet mange venskaber mellem vores klub og Dana Cup. I de seneste mange år har vi eksempelvis boet på EUC Nord, hvor vi føler os hjemme.
Vidar er den eneste kub – udover Fortuna Hjørring – der har deltaget ved samtlige udgaver af Dana Cup.

- Vi holder fast ved Dana Cup og vil altid være en del af turneringen, understreger Gaute Meling.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down