Færøerne - B36

31. jan 2019
B36 4 31.01

We are going to #DanaCup2019

 

Fælles oplevelser gennem fodbolden

Hos B36 har vi igennem mange år havt en tradition for, at vores ungdomshold deltager i turneringer uden for vores egne begrænsede landegrænser. De første U-hold var afsted allerede i starten af 80’erne. 

Vi har deltaget i flere forskellige turneringer i Danmark, og i 1988 var vi for første gang del af Dana-Cup i Hjørring. Siden 2013 har vi hvert år deltaget med flere hold, og således har vi til 2019 meldt tre hold til turneringen. 

Der er flere gode grunde til, at vi efterhånden er blevet fast inventar ved Dana Cup.

Geografisk ligger turneringen meget belejligt, da færgeforbindelsen mellem Færøerne og Danmark går via Hirtshals. Desuden har vi fundet organisationen af Dana Cup meget tilfredsstillende, og når rammerne fungerer, er det jo både nemt og bekvemt at blive genganger.

Det vigtigeste for os er dog, at Dana Cup med sin størrelse og diversitet er garant for en stor oplevelse – sportligt såvel som menneskeligt. Spillerne kan afprøve sig selv mod hold af forskellig styrke, og det at møde forskellige nationaliteter er også med til at modne spillerne som mennesker.

Socialt har en deltagelse af denne slags også stor betydning for klubben. Både for de enkelte hold, men også fordi dette knytter venskaber på tværs af køn og mellem forældrene. Klubben selv er ikke med til at organisere deltagelsen, men er dette 100% overladt til forældregruppen til U12-årgangen.

Forældre og børn er derfor i stor grad sammen om de forskellige tiltag, som finansierer deltagelsen, og med dette bliver deltagelsen i stor grad et fællesprojekt for både spillere og forældre.
Vi lægger dog stor vægt på, at forældre og spillere ikke bor sammen, når turneringen er igang. Der er spillerne med som deltagere, mens forældrene er tilskuere.

Vi støtter Global Goal 10 ”Indskrænke Uligheder” - Læs mere om the Global Goals her

Website: B36

Facebook: @fcb36torshavn

Instagram: @b36torshavn 

B36 3 31.01

B36 2 31.01

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down