Indien - OSCAR Foundation Football Team

06. mar 2019
Oscar 1

We are going to #DanaCup2019

 

Oscar Foundation er en nonprofit organisation i Mumbai som bruger fodbold som redskab til at engagere unge mennesker i deres uddannelse. OSCAR arbejder i slumkvarterer i hele Indien og udstyrer underprivilegerede børn og unge med færdigheder og guider dem til at tage ansvar for udviklingen i deres samfund. Fra at have 14 drenge har OSCAR nu over 3000 børn, hvor de 1600 er piger. Samfund med lave indkomster i Indien uddanner ikke piger, og accepterer heller ikke at de bærer shorts og spiller fodbold. Ulovlige tidlige ægteskaber og graviditet blandt unge piger sker ofte. OSCAR har en enkelt regel for drengene og pigerne. ”Ingen skole, ingen fodbold”. Meget af personalet hos OSCAR kommer selv fra samme samfund.

Det er første gang OSCAR Foundation deltager i Dana Cup Hjørring. Pigerne er meget spændte.

5 af pigerne som rejser til Dana Cup Hjørring kommer fra landdistriktet Jharkhand. De lever meget simple liv, hvor der ikke er sanitet eller vandhaner. Mange af pigerne har aldrig rejst før eller kørt med et tog. For at sætte det i perspektiv, en far forstår ikke hvordan hans datter kan være i et lille fly, som han har set højt oppe i himlen. Det er et kæmpe eventyr og noget der kun opleves en gang i livet. 5 andre piger kommer fra slumkvarteret i Mumbai, hvor de bor trangt i huse uden vandhaner, bad eller toilet. Ingen af pigerne har forældre med uddannelse, kun 2 af pigerne har pas og nogen har ikke en fødselsattest. Målene og forventningerne til Dana Cup er at rejse, udleve en drøm, møde nye venner, vise deres familie og samfund at piger også er vigtige, og vende tilbage til Indien som rollemodeller og ambassadører for OSCAR og forandringen. De går stærkt ind for ligestilling mellem køn og er sikre på, at Dana Cup Hjørring vil give dem en platform, hvor de kan få lov at tale og blive hørt.

Pigerne fra OSCAR støtter Global Goal 5 ”Ligestilling mellem Køn”. - Læs mere om the Global Goals her #kicklikeagirl kampagnen er kernen i OSCARS arbejde.

OSCAR International arbejder sammen med OSCAR Indien. Bliv opdateret med de seneste nyheder omkring OSCAR Dana Cup pigerne på vores sociale medier.

Facebook @OSCARInt2019

Twitter @OscarUKTour 

Instagram oscarint2019

Linkedin OSCAR Foundation

 

Oscar 2

Oscar 3

Oscar 4

Oscar 6

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down