Norge - Ottestad IL

09. maj 2019
Ottestad 09.05

We are going to #DanaCup2019

 

Ottestad ligger i indlandet ved indsøen Mjøsa i Norge. Klubben fyldte 100 år i 2018 og består af fodbold, floor ball, håndbold, langrend, cykling og volleyball. Fodbold er den største gruppe med 730 medlemmer og 50 hold.

Der er blevet satset ekstra på pigefodbold de seneste år, hvilket har medført at Ottestad IL nu har 17 pigehold og et nyt damehold som nu spiller i 2. division. Dertil har vi spillere på forskellige landshold. Piger 14 er i alt 25 piger og har to hold, et som spiller i 1. division og et i 2.division. Vi er meget glade for, at det er lykkedes at holde på så mange piger så længe.

Det er anden gang vi deltager i Dana Cup Hjørring. Første gang var i 2018, og vi var meget tilfredse med turneringen. Klubben har deltaget i mange år, og det er tradition at rejse til Hjørring. I år rejser vi med ca. 110-120 spillere fordelt på 7 hold. Vi var også meget tilfredse med at bo samlet på en skole. Det styrkede klubsammenholdet.

I Ottestad Fotball er det vedtaget, at Dana Cup Hjørring skal være en breddeturnering. Foreløbigt rejser vi med et hold i piger 14 og 23 spillere. Vi er derfor enige om, at under Dana Cup så er det det sociale som er i fokus, og at alle skal have lige meget spilletid under turneringen.

Global Goals
Det er svært bare at skulle vælge et mål, da alle målene er vigtige, men vi har valgt 2 mål. Det første mål er ligestilling mellem kønnene. Bare i fodbold, som et eksempel, så er det nemt at se, at kønnene ikke har de samme muligheder. En ting er i Norge, men i andre dele af verden er det slet ikke tilladt for piger at spille fodbold. I Ottestad Fotball har pigefodbold været i fokus de senere år og har haft en rivende udvikling. Klubben har modtaget priser for sit arbejde med pigefodbold.

Et andet mål som er vigtigt for os, er at stoppe klimaforandringerne. Flere af pigerne har deltaget i en skolestrejke fredag den 22.03 efter inspiration fra Greta Thunberg. Denne dag blev der arrangeret skolestrejke i mange store byer i Norge og 40.000 unge deltog i markeringen. - Læs mere om the Global Goals her

Hjemmeside: Ottestad IL

Facebook: @ottestadil

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down