Sikkerheden er helt i top

22. jul 2013
Beredskab ny
Viceberedskabschef Dennis Ottosen (th) og inspektør Jan Mørch er på besøg på Muldbjergskolen, hvor sikkerheden selvfølgelig er helt i top.

Sikkerheden er helt i top

Når fodboldspillere og trænere hver aften lægger sig til at sove, kan de sove trygt. Sikkerheden omkring Dana Cup er nemlig helt i top. Hvert 20. minut skal vagterne på skolerne sørge for, at alle sikkerhedsregler bliver fulgt og fem gange i døgnet skal de efterfølgende sende en rapport til det kommunale beredskab.

- Reglerne er sådan set enkle nok. Undervisningslokaler på en skole må som udgangspunkt ikke benyttes til at sove i - i hvert fald ikke i flere dage. Derfor skal Beredskabscenter Hjørring give en dispensation, som maksimalt gælder for fem døgn. Men da Dana Cup varer i længere tid, skal også staten give en supplerende godkendelse, og de ansøgninger begynder vi allerede at sende ind i september måned, forklarer viceberedskabschef Dennis Ottosen, der sammen med sine kolleger forud for Dana Cup er på besøg på samtlige skoler og overnatningssteder for at tjekke, at forholdene er i orden. Det vil sige, at der skal være røgalarm i hvert lokale, og at der skal være mindst ét vindue for hver 10 personer.

- Desuden forlanger vi, at der skal være en fast runderende vagt, der tjekker alle soverum hvert 20 minut. En rapport skal efterfølgende indsendes til os fem gange i døgnet, og det er helt tydeligt, at man ude på skolerne tager sikkerheden meget alvorligt, fastslår Dennis Ottosen.

Hver nat besøger medarbejdere fra Beredskabscenter Hjørring skolerne, således at alle skoler vil være besøgt i løbet af ugen.

- Hos beredskabscentret vil vi være en aktiv og konstruktiv samarbejdspartner for Dana Cup. Vi er ikke en myndighed, der ønsker at sættes os i vejen for turneringen. Vores primære ønske er, at ingen kommer til skade, når de overnatter på skolerne, og dermed sikrer vi også, at forældrene trygt kan sende deres børn til Dana Cup i Hjørring. For her er sikkerheden helt i top, siger Dennis Ottosen.

 

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down