Fokus på fodbold og fællesskab

24. jul 2013
Toensberg ny
Hilde Birkelund Preus er sportslig leder i ungdomafdelingen i Eik Tønsberg, der nu er en del af Klub 100 ved Dana Cup.

Fokus på fodbold og fællesskab

- Vi deltog ikke i den første Dana Cup for 32 år siden. Men vi har til gengæld været med hvert eneste år siden, og i år deltager vi med fire hold.

Hilde Birkelund Preus er sportslig leder for ungdomafdelingen i Eik Tønsberg, der ved VIP arrangementet tirsdag aften officielt blev en del af Klub 100 ved Dana Cup - altså klubben hvor medlemmerne alle har sendt 100 eller flerehold til Dana Cup igennem årene. Hilde Birkelund Preus er desuden medlem af bestyrelsen i Eik Tønsberg.

- Hvert år sender vi et hold B15, B16 og G16. Det har vi gjort i alle årene. I år har vi desuden et hold med i B19. Inden afrejsen fra Norge skriver spillerne under på, at de ikke vil drikke alkohol, og at de ikke vil gå på diskotekt. I Eik Tønsberg lægger vi nemlig ikke skjul på, at vi tager til Dana Cup for at spille fodbold og for at være sammen. Fodbold og fællesskab er hele basis for vores ophold på Dana Cup, og sidste år havde vi endda den glæde at vinde finalen i klasse G19, forklarer Hilde Birkelund Preus, der har mangeroser til Dana Cup.

- Dana Cup er et meget flot arrangement. Det er nemt for os at komme til Danmark. Forholdene er gode og banerne ligger tæt på hinanden. I alle årene har vi boet i Højene. Her føler vi os hjemme, og her er vi efterhånden kommet til at kende mange af dem, der har vagter i løbet af ugen.

Eik Tønsberg er områdets største klub. En breddeklub med i alt 52 hold. Turen til Dana Cup er et af årets højdepunkter, og noget som spillerne glæder sig meget til. Hvert hold kan to gange komme med til Dana Cup. Klubben betaelr en del af turen, mens spillerne selv skal betale resten. Det er aldrig noget problem, for opbakningen fra forældrene er stor. Rigtigt mange af dem tager turen med til Danmark - så mange at Eik Tønsberg aldrig er afhængig af busser. Spillere og ledere kører i stedet i private biler.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down