Ubetinget vigepligt i Danmark

24. jul 2013
Vigepligt 2
Vicepolitikommissær Erik Kjærsgaard fra Nordjyllands Politi i Hjørring understreger, at vi i Danmark har ubetinget vigepligt - vi skal altså holde tilbage for trafik fra både højre og venstre.

 Ubetinget vigepligt i Danmark

 I Norge er bilisterne vant tilat holde tilbage for trafik fra højre. Det hedder højre vigepligt. I Danmark findes kun højre vigepligt meget få steder - og ikke i Hjørring. Derfor er danske bilister og ikke mindst politiet ved at få grå hår i hovedet under Dana Cup, hvor rigtigt mange nordmænd kører på vejene i og omkring Hjørring.

- Vi oplever mange situationer, som kan udvikle sig ganske farligt, og det er faktisk et Guds under, at der endnu ikke er sket alvorlige ulykker på vejene, siger vicepolitikommissær Erik Kjærsgaard fra Nordjyllands Politi i Hjørring.

- Vores norske gæster kører skam pænt, men i Danmark har vi langt de fleste steder ubetinget vigepligt, og det betyder, at vi skal afvente fri bane i alle retninger, før vi kører frem i trafikken. For det meste vil ubetinget vigepligt være markeret med de såkaldte hajtænder, som er malet på vejbanen, eller med en hvid advarselstrekant med en rød kant, der står på spidsen. Her skal man som bilist orientere sig og holde tilbage for trafik fra både højre og venstre, understreger Erik Kjærsgaard, der i øvrigt glæder sig over en Dana Cup, der overhovedet ikke har sat sig spor i politiets døgnrapport.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down