Byåsen med på Dana Cup i 30 år

25. jul 2013
Byaasen ny
Byåsen er største udenlandske klub ved Dana Cup 2013.

 Byåsen med på Dana Cup i 30 år

 Byåsen fra Norge og Dana Cup er gode venner. Så gode venner, at Byåsen i år er med på Dana Cup for 30. gang. I år er Byåsen med 16 tilmeldte hold den største udenlandske klub på Dana Cup.

- Vi har ingen tradition for at deltage i Norway Cup. Derimod glæder alle i Byåsen sig til hvert år til at deltage i Dana Cup, fortæller Pål Arne Winsnes, der er holdleder for klubbens B15 og medlem af bestyrelsen.

Byåsen er Norges største idrætsklub med 3000 medlemmer. Byåsen er samtidig navnet på den vestlige del af Tronheim med 35.000 indbyggere - næsten 10 pct. af dem er altsdå medlemmer i den lokale idrætsforening.

- Vi vælger at deltage i Dana Cup, fordi alle betragter opholdet i Danmark som en ferie. Vi har masser af forældre med på turen, og de fleste af dem bor i sommerhuse i Lønstrup, hvor de hygger sig med at bade og være på stranden - når de ikke ser fodbold på Dana Cup, smiler Pål Arne Winsnes, der løbende opdaterer på Facebook og således kan konstatere en enorm interesse for at følge med hjemme i Norge.

Byåsen har stolte sportslige traditioner i Dana Cup.Tre gange har klubben vundet guld i A-finalerne. I 2010 fik drengene i klasse B19 sølv og i 2012 opnåede drengene i B15 bronze. I år har Byåsen fire hold med videre i A-slutspillet, og Pål Arne Winsnes vil ikke blive forbavset, hvis det bliver til en finaleplads for et af holdene.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down