KLYS – det multietniske fodboldhold

25. jul 2013
DSC 0084 ny
Kuala Lumpur Youth Soccer Academy sætter nye standarder for forskellighed på fodboldbanen

 KLYS – det multietniske fodboldhold

 Kuala Lumpur Youth Soccer Academy sætter nye standarder for forskellighed på fodboldbanen.

KLYS fra den malaysiske er hvad man kan kalde en broget flok. På grund af specielle regler i den malaysiske liga har de nemlig taget sagen i egen hånd og oprettet et akademi for unge, primært udenlandske spillere.

"I Malaysia må udenlandske spillere ikke spille i liga-systemet. Derfor oprettede vi akademiet, for at give de mange udlændinge i Malaysia muligheden for at spille ungdomsfodbold og være sammen med andre. På vores hold har vi i øjeblikket spillere fra 6-8 forskellige nationer, blandt andet Schweiz, Nigeria, Japan og Kina", fortæller Aidil Sulaiman, der tidligere har spillet professionelt i Singapore.

"Fodbold som er meget vigtig som integrationsværktøj. Her kigger vi ikke på hvor folk kommer fra, eller hvordan de ser ud. Når vi lærer børn om respekt fra barnsben, så vi kan leve sammen og arbejde sammen i stedet for at kigge på hvor folk kommer fra", fortsætter han, inden han fortæller om holdets mål for turneringen:

"For sådan et lille akademi som vores er vi meget tilfredse med turneringens gang. Bare det at komme her til Dana Cup og spille mod alle de bedste hold, og lære om andre kulturer gør at vi opnår vores mål."

Du kan se interviewet med KLYS på vores Youtube kanal: http://www.youtube.com/watch?v=vfGrjlhR0EM

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down