Dana Cup til Vladimirs ære

07. apr 2014
vladimir

Foto: (Fra venstre) Jette Andersen, Vladimir Makarikhin, Alison Leigh Forman, Evgenii Gennadjevitch Kuklya og hans søn.

Dana Cup til Vladimirs ære

 

22 gange var Vladimir Makarikhin fra Rhythm med sine drenge til Dana Cup i Hjørring. Han skulle også komme i år men nu må drengene og andre ledere rejse uden deres elskede ildsjæl, leder og træner.

Vladimir Makarikhin døde kun 59 år gammel.

Dana Cup var højt prioriteret hos Vladimir og hans russiske klub Rhythm. Hvert år i de seneste 22 år har holdene fra Rhythm rejst i flere døgn fra deres sibiriske hjemby Omsk til Dana Cup i Hjørring.

Det er Vladimir Makarakhin, der har gjort rejsen og oplevelsen mulig.

Hjemme i Omsk var denne ungdomsven yderst værdsat. Han drev sin fodboldklub i et område, hvor børnenes dagligdag kunne være ganske problemfyldt. Det er et område præget af kriminalitet.. Men Vladimir gav dem oplevelser, samtidig med, at han knyttede dem til sporten og holdt dem borte fra narko og kriminalitet. Han var meget værdsat af forældrene. Det viste de ved hans begravelse for nylig, en begravelse hvor der også blev talt meget om oplevelserne fra Dana Cup.

Fodboldforbundene satte pris på Vladimir. Han blev udnævnt til Ruslands bedste område træner.

Når Vladimir kom til Danmark med sine hold havde han også evnen – selv om sproget kunne være en udfordring - til at opnå en positiv kontakt med ledere og værter på Dana Cup. Det blev til personlige venskaber i Hjørring og på skolen i Bindslev, hvor Rhythm altid var indkvarteret. Her kommer man også til at savne den solide russer.

Inden sin død havde Vladimir sikret to tredjedel af økonomien til deltagelse i Dana Cup 2014. Lederne i Rhythm arbejder nu intenst på at skaffe den resterende tredjedel.

Så bliver det en Dana Cup til Vladimirs minde og ære.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down