Dana Cup på vej til rekord

02. feb 2015
nyrekord

Foto: Generalsekretæren i Costa Ricas fodboldforbund, Rafael A. Vargas Brenes, tog meget positivt imod Dana Cup-repræsentanterne, direktør Jette Andersen og markedsansvarlig Alison Leigh Forman. Forbundet udbreder kendskabet til Dana Cup i Costa Rica.

Dana Cup på vej til rekord

 

Dana Cup 2015 bliver den hidtil største. Det hersker der ikke i tvivl om hos turneringens direktør, Jette Andersen, der netop er vendt hjem fra en yderst vellykket promotionstur til USA, Mexico og Costa Rica.

- Vi er altid forsigtige med udmelding om antal deltagere i Dana Cup. Vi er bange for at skuffe dels os selv og dels de mange klubber og andre, der hjælper til ved Dana Cup, og ligesom os glæder sig til at tage imod fodboldungdom fra hele Verden. Men i år er jeg meget sikker, når jeg tør sige, at vi får den hidtil største Dana Cup, siger direktør Jette Andersen.

- Sidste år deltog 1.011 hold i turneringen. Tilmelding nu ligger en del over tilsvarende tidspunkt i 2014, der jo er rekordår.

Jeg ser det som et tegn på en vis økonomisk optimisme verden over. Der er lyst til at rejse og spille fodbold, og der er altså også ved at være penge til det.

Lige siden tilmeldingen begyndte har der været pres på, og vi har hele tiden kunnet konstatere den øgede interesse.

På vores promotionstur fik vi vished om, at flere USA-hold og flere hold fra Mexico vil deltage i Dana Cup.

I Costa Rica mødte vi enorm velvilje hos nationale fodboldforbund, som vil bringe oplysning om Dana Cup videre ud til alle landets klubber. Herfra venter vi større deltagelse senest i 2016.

Costa Rica er jo efter VM-successen og deres damers deltagelse i VM i Canada i år, blevet en nation med et fornemt fodbold-ry. Generalsekretæren i fodboldforbundet Rafael A. Vargas Brenes, kunne da også fortælle os, at der kommer invitationer fra hele verden, så vi er meget glade for, at de giver vores invitation specialbehandling.

Med flere hold fra Costa Rica, Mexico og USA rummer Dana Cup et endnu større udbud af hold, der spiller den slags fodbold, man rigtig gerne vil op imod.

Nu er vi så for alvor gået i gang med de praktiske forberedelser. Med et rekordstort antal deltage er der store udfordringer til Dana Cup-administrationen og til de mange frivillige medhjælpere i såvel Fortuna, som de mange andre foreninger, der er på banen op til og i Dana cup-ugen. Vi kommer nok – alle sammen – til at yde en del ekstra i år.

Det er ikke alene de mange, der er direkte engageret, som udfordres, men faktisk hele lokalsamfundet med kommune, forretnings- og erhvervsliv.

25.-30.000 ekstra mennesker i Hjørring-området skaber en enorm omsætning, og det er med til at skabe økonomi over alt.

 

Marco

Foto: Her signerer den mexicanske landsholdsspiller Marco Fabián Dana Cups 2015-plakat. Marco har selv deltaget i Dana Cup. Det betegner han som sit livsbedste fodbold oplevelse, og nu vil han gerne sende flere børn fra sin fodboldskole til turneringen i Danmark.

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down