220 dommere dømmer 2100 kampe

23. jul 2022

220 dommere dømmer 2100 kampe

Mens Dana Cup gennem årene er blevet kendt som verdens mest internationale fodboldturnering for ungdomshold, kan det kæmpe store arrangement i Hjørring også bryste sig af at byde dommere fra store dele af verden velkommen til Dana Cup 2022.

- I alt kommer der 220 dommere fra 15 lande til årets Dana Cup, fortæller Thomas Jensen fra turneringens dommerudvalg.

- Mange af dommerne har været med i mange år og for dem er Dana Cup en fast del af deres sommer. Desværre måtte en række kinesiske dommere melde fra, fordi der var problemer med fly. Den slags problemer har ikke holdt en hollandske dommer væk fra Dana Cup. Han kørte i bus fra Holland til Hamburg og derfra med tog til Hjørring. En tur på i alt 25 timer.

- Dommerne udgør et stærkt netværk, som gerne bakker op om turneringen og virker som ambassadører for turneringen i deres respektive hjemlande, siger Thomas Jensen.

Mange af dommerne bor i tennishallen umiddelbart ved siden af Dana Cups centerområde i Park Vendia eller på campområdet ved Hyttebyen.

- Søndag aften mødes vi til et lille Together Party, hvor vi byder hinanden velkommen til årets turnering. Mandag har vi introduktionsmøde, hvor vi genopfrisker regler og forventninger, og så går turneringen ellers i gang med de første kampe allerede tirsdag morgen.

 

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down