Casas da Noruega - Brasil

17. jan 2022

Casas da Noruega - Brasil

Deltagelse I Dana Cup – den ultimative motivation for skolearbejde.

Casas da Noruega har afholdt deres første træning forud for udvælgelsen af den trup, som skal deltage i Dana Cup til sommer. 36 piger deltog. Ud af de ca. 50 piger i alderen 16-18 år, som deltager i træningerne, er der 18 som får muligheden for at rejse til Danmark og deltage i turneringen.

For os hos Casas da Noruega er præstationen og kvaliteten på banen ikke det vigtigste kriteria for udvælgelsen. Det vi lægger mest vægt på, er indsatsen i skolen baseret på den individuelles forudsætninger. Hos Casas da Noruega er vi overbeviste om, at vejen til et godt liv går gennem uddannelse. Derfor er fodbold (og andre aktiviteter) kun et redskab til at øge motivationen for skolearbejdet. Med øget uddannelse, øger man også mulighederne for at få et godt liv i fremtiden.

Når det er sagt, så er vi i den heldige situation, at mange af de piger, som er dedikerede til skolearbejdet, også er gode til at spille fodbold. Derfor håber vi også, at vi kan vise os fra vores bedste side mht. det sportslige, når Dana Cup finder sted i juli. Alle 50 piger har været stærkt motiveret siden vi genåbnede efter pandemien, og en tur til Danmark har været den største motivationsfaktor for det intense skolearbejde.

Det er naturligvis trist at skulle informere mere end 30 af pigerne om, at der ikke bliver nogen tur til Danmark i denne omgang. I det øjeblik pigerne får beskeden om, at de ikke er blandt de udvalgte, der er det ikke nogen trøst, at de trods alt har leveret et flot stykke skolearbejde, hvorigennem de har lagt et godt fundament for resten af deres liv. Vi håber dog, at når pigerne for det lidt på afstand, så kan de alligevel værdsætte det, de har opnået i skolen og indse, at dette vil hjælpe dem fremover.

Vi forventer at fortage udvælgelsen løbende, og at vi har truppen for vores tur til Danmark på plads med udgangen af februar. 

“Passion som motivation for uddannelse”

Casas da Noruega arbejder ud fra en model, hvor vi forsøger at finde den individuelles passion og tilbyde deltagelse i aktiviteter omkring denne passion som belønning for en god indsats i skolen. Det kan være smykkedesign, frisøruddannelse, madlavning eller sport – som i dette tilfælde; fodbold.

Vi støtter Global Goal 4 "Kvalitetsuddannelse".

Læs mere om the Global Goals her

Læs mere om Casas da Noruega her 

Gem
Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down