International skole med for 3. gang

27. jul 2022

International skole med for 3. gang

Chadwick International School lyder som en britisk kostskole. Men det er helt forkert. Navnet Chadwick stammer nemlig fra stifteren Margaret Chadwick, der grundlagde skolen helt tilbage i 1935.

I dag findes den internationale skole på to adresser, nemlig moderskolen i Californien og afdelingen i Songo 30 kilometer fra Seoul i Sydkorea.

Og det er den sydkoreanske del af skolen, der deltager på dette års udgave af Dana Cup.

- Det er faktisk tredje gang, Chadwick International School spiller med i Dana Cup, fortæller assisterende træner David Lee, der selv er med for første gang lige som det B14-hold, der deltager i år.

- Vi spiller selvfølgelig for at vinde hver eneste kamp, men vi har ingen forventninger om, at stå med guldmedaljer, når turneringen er færdig. Det sociale og fællesskabet er trods alt vigtigere end at vinde, smiler David Lee, der selv stammer fra Australien og underviser på skolen i Songo.

- 60 pct. af vores elever kommer fra Sydkorea, mens de resterende 40 pct. er internationale elever fra eksempelvis FN, forskellige ambassader og af forældre, der arbejder på store sydkoreanske virksomheder som bl.a. Samsung. Turen til Europa har kun været mulig med meget stor støtte fra fodboldklubben Seoul FC, og uden den opbakning ville turen ikke være muligt, understreger David Lee, der sammen med spillere og de øvrige ledere og trænere deltog i Gothia Cup, inden de rejste videre til Hjørring.

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down