Markant fald i antal skader

28. jul 2023

Årets Dana Cup har budt på langt færre skader end sædvanlig

MASH-teltet har i år haft mindre travlt end normalt. Tirsdag, onsdag og torsdag indtil kl. 20 havde der været 289 til behandling. Normalen er ca. 200 om dagen, så der er tale om et markant fald.

”Vi kan ikke sige med sikkerhed, hvad der forklarer det lave antal skader i år. Holdene ser dog ud til at varme bedre op end tidligere, hvor nogle kom lallende lige op til kampstart og gik direkte på banen,” siger Jette Nordberg, som er leder af MASH-teltet.

Af de 289, der har været forbi MASH-teltet, er 44 blevet sendt i røntgen. Årets typiske skader har været ankelskader, og det kan muligvis kan forklares med, at banerne har været våde i år. Typen af skader stemmer derfor overens med, hvad sportslæge Thøger Persson Krogh forudså før turneringens start.

”Jeg vil gætte på, at forstuvede ankler er noget af det, der vil fylde meget i år,” sagde den tidligere landsholdslæge mandag.

Andre år, hvor banerne har været tørre, ville MASH-teltet have behandlet andre typer af skader.

”Hvis banerne havde været tørre, ville vi have set flere skader på kraveben og håndled som følge af hårde fald samt mange hudafskrabninger, og her taler vi om nogle store af slagsen,” siger Jette Nordberg.

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down