Team Interview - NEWBATTLE HSFC - Scotland

10. maj 2023

Team Interview - NEWBATTLE HSFC - Scotland

Lidt baggrundsviden. Hvad er navnet på din klub, og hvor kommer I fra?

Newbattle er et offentligt gymnasium med omkring 1000 elever i alderen 12-18 og ligger ca. 13 kilometer syd for Edinburgh i Skotland. Sport fylder meget i vores læseplan, og fodbold er uden tvivl den mest populære sport, hvor vi har hold, der deltager i ligaer og cupper i alle aldersgrupper. Vi har gode faciliteter. De fik vi, da vi flyttede til en ny lokation i 2018 med tre græsbaner og en kunstgræsbane.

Fortæl os, hvad det betyder for dig og dit hold at deltage i Dana Cup?

Vi deltog første gang i Dana Cup i 2005 og har deltaget i hver turnering siden. Dana Cup er en fantastisk oplevelse for spillere, og vi føler, at vi er med til at opmuntre til sammenhold og holdånd, som har tjent os godt gennem årene og ført til, at vores hold har haft stor succes. Når eleverne forlader skolen, nævner de, der har været i Danmark, uundgåeligt Dana Cup som den bedste oplevelse i deres skolekarriere, hvilket kort fortalt forklarer, hvorfor vi bliver ved med at vende tilbage.

Hvad er dine mål og forventninger til Dana Cup 2023?

I år kommer vi med et hold, som har haft en meget god sæson og har vundet Lothian Championship. Vores mål til Dana Cup er at kvalificere os til A-turneringen og derefter prøve at komme så langt, som et Newbattle-hold har nået, hvilket var top-8 i 2012. Udover fodbolden er vores mål som altid at se spillerne omfavne nye muligheder og kulturer og udvikle sig som mennesker.

Dana Cup har givet et løfte om at støtte FN's Verdensmål – hvilket mål vil I spille for ved Dana Cup 2023?

Global Goal No. 4 - Kvalitetsuddannelse - Vi er glade for at bakke op om Dana Cups engagement i De 17 Verdensmål, og som undervisningsted vil det ikke være nogen overraskelse, at vi skal spille for Mål 4: Kvalitetsuddannelse.

John Frame, underviser og fodbolddirektør hos Newbattle High School

Facebook
Twitter

Læs mere om Verdensmålene her

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down