Dana Cup ligger i generne

26. jul 2022

Dana Cup ligger i generne

Dana Cup er en del af Vidars DNA. Og Vidar er en del af Dana Cups DNA. Den norske klub fra Stavanger har nemlig som den eneste klub i verden deltaget i Dana Cup hvert eneste år side 1982 – altså bortset fra 2020 og 2021 hvor det ikke var muligt at afvikle den store fodboldturnering på grund af corona.

- Vi er rigtig glade for at være tilbage. Dana Cup er så stor en del af vores klub, og alle glæder sig hele året til uge 30, hvor vi skal til Danmark, fortæller Gaute Meling, der i år er med i sin 22. Dana Cup. Han begyndte som spiller, og deltager nu som ansvarlig for 17 hold med i alt 238 spillere.

FK Vidar blev i 2015 medlem af den eksklusive Club 200, som tæller en lille håndfuld klubber, der igennem årene har sendt 200 hold eller flere til Dana Cup.

FK Vidar har vundet Dana Cup fire gange, og Gaute Meling vurderer, at klubbens hold i B16 og B19 har gode chancer for at nå finalerne.

- Vi vil selvfølgelig gerne vinde fodboldkampe. Det skal der ikke herske tvivl om, men det sociale spiller også en meget stor rolle for os. Vi har alle årene boet på teknisk skole, hvor vi med 238 spillere fylder godt. Det er vigtigt for os, at vi kan bo sammen for at styrke det sociale fællesskab, understreger Gaute Meling, der glæder sig over, at hans søn Lucas på 12 år deltager på Dana Cup for første gang.

 

 

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down