Håndplukkede dommere til finalerne

28. jul 2022

Håndplukkede dommere til finalerne

Akkurat lige som der er forskel på spillernes evner med bolden, er der også forskel på dommernes kompetencer med fløjten. Men modsat spillerne, så deles dommerne op i kategorier i forhold til deres niveau nationalt og eventuelt internationalt.

- Og det er denne vigtige opdeling, jeg tager afsæt i når, jeg vælger dommere til A-finalerne, forklarer dommeransvarlig Thorsten Vekens, der sammenligner tilrettelæggelsen af A-finalerne med et puslespil.

- Til Dana Cup har vi en del dommere, der dømmer i den næsthøjeste liga i Tyskland. De er naturligvis på et højt niveau, og der vil også være et par tyske dommere i finalerne, men generelt forsøger vi at gøre finalerne så internationale som muligt ved at vælge dommere fra mange lande, selvfølgelig hvis de har de rette kompetencer.

- Mange af dommerne kommer her år efter år, og da jeg selv er kommet her i omkring 20 år, så kender jeg naturligvis mange af dommerne og ved, hvad de kan. Men jeg er altid ude at kigge på dem i kamp, inden jeg tager den endelige beslutning. Spillerne og klubberne har krav på at få de bedste dommere, når de har kvalificeret sig til at spille en finale på NordEnergi Arena, understreger Thorsten Vekens og tilføjer, at han naturligvis er meget opmærksom på at placere dygtige kvindelige dommere til flere af finalekampene.

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down