Ukrainere samles til Dana Cup

26. jul 2022

Ukrainere samles til Dana Cup

Selv om deres land er hærget af krig, er der brug for positivitet, glæde og fællesskab. Alt det finder seks hold fra Ukraine på Dana Cup.

- Hvis man ikke selv oplever det, kan det måske være svært at forstå, men børnene og deres familier har også brug for noget glæde og noget positivt som modvægt til krigen, og så savner de selvfølgelig også fællesskabet med dem, som de plejer at spille fodbold sammen med, forklarer Oleksandr Gerasymovych, der er leder af hjælpeorganisationen Bevar Ukraines afdeling i Aalborg. Han har boet 16 år i Danmark og har kontakt til de ukrainske klubber, der deltager i Dana Cup i år.

- Nogle af spillerne bor stadig i Ukraine med deres familier, en del faktisk i Odessa, men rigtig mange fra især Øst- og Centralukraine er flygtet fra krigen til andre europæiske lande. Nogle opholder sig i Tjekkiet, Polen, Moldavien, Bulgarien, Tyskland eller andre lande. De er mødtes i eksempelvis Hamburg, og er efterfølgende kørt sammen til Dana Cup, hvor de igen er blevet en del af det fællesskab, som de savner.

De seks ukrainske hold er:

B11 DUSSH 11 Odessa, B15, B16 og B17 CFC Bratslav Junior fra Centralukraine og DUFK Chornomorets fra Odessa.

Del Del Del
Flere nyheder
crosschevron-down